Αίγυπτος και Τουρκία ξεκινούν σήμερα διμερείς συνομιλίες στο Κάιρο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021, 06:34

Αίγυπτος και Τουρκία ξεκινούν σήμερα διμερείς συνομιλίες στο Κάιρο

Αίγυπτος και Τουρκία θα πραγματοποιήσουν διήμερες πολιτικές διαβουλεύσεις στο Κάιρο σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη στο πλαίσιο μιας προσπάθειας ώθησης για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των περιφερειακών αντιπάλων, ανακοίνωσαν οι δύο χώρες.

«Αυτές οι διερευνητικές συνομιλίες θα επικεντρωθούν στα απαραίτητα βήματα που μπορεί να οδηγήσουν στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σε διμερές και σε περιφερειακό πλαίσιο», ανέφεραν χθες σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών.

Άγκυρα και Κάιρο βρίσκονται σε αντιπαλότητα τα τελευταία χρόνια για τις συγκρουόμενες θέσεις τους σχετικά με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, τον πόλεμο στη Λιβύη και τα θαλάσσια σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι σχέσεις τους παραμένουν τεταμένες από το 2013 όταν ο στρατός της Αιγύπτου ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο και ηγετικό στέλεχος των Μουσουλμανική Αδελφότητας, Μοχάμεντ Μόρσι, που διατηρούσε στενές σχέσεις με την Τουρκία, σε αυτό που η Άγκυρα χαρακτηρίζει ότι ήταν ένα στρατιωτικό πραξικόπημα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021, 06:34

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας