Αθάνατο το Carl-Gustaf, κανεί καριέρα (και) στις ΗΠΑ

Η Saab έχει υπογράψει ένα πολυετές συμβόλαιο-πλαίσιο με τον αμερικανικό Στρατό για την προμήθεια της τελευταίας έκδοσης του Carl-Gustaf ενός φορητού όπλου πολλαπλών ρόλων, που είναι γνωστό ως M3E1 σε αμερικανική υπηρεσία του στρατού των ΗΠΑ και M4 παγκοσμίως. Η Saab υπέγραψε ένα συμβόλαιο με συνολική αξία 87 εκατομμύρια δολάρια αόριστης παράδοσης, αορίστου ποσότητας για όπλα M3E1 με αρχική παραγγελία 9,2 εκατομμύρια δολάρια με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2021.

Το συμβόλαιο θα επιτρέπει στον Στρατό των ΗΠΑ να υποβάλει παραγγελίες για την τελευταία έκδοση του όπλου Carl-Gustaf κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 7 ετών με αξία έως και 87 εκατομμύρια δολάρια. Τα όπλα Carl-Gustaf σε αυτήν τη σύμβαση-πλαίσιο θα διαχειρίζονται ο Στρατός των ΗΠΑ, το Σώμα των Πεζοναυτών και η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Το σύστημα Carl-Gustaf είναι ουσιαστικά ένα σύγχρονο φορητό πυροβόλο άνευ οπισθοδρομήσεως που μπορεί να βάλλει μία ποικιλία πυρομαχικών για πολλές χρήσεις. Αποτελεί πρόγραμμα προμήθειας για τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις από το 2013. Το 2018, ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει την τελευταία έκδοση του συστήματος. Με βάρος 6,7 κιλά, η νέα έκδοση είναι 28% ελαφρύτερη από τον προκάτοχό της, το M3. Το 2019, ο στρατός των ΗΠΑ υπέγραψε συμφωνία-πλαίσιο και για πυρομαχικά Carl-Gustaf.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Τελευταία Άρθρα Κατηγορίας