Ανησυχία στη ΣΣΕ για τα δια ζώσης μαθήματα με “χαλαρά μέτρα ασφάλειας” για τον κορονοϊό

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει πολλούς καθηγητές των ΑΣΕΙ η πρόσφατη και απρόσμενη απόφαση του ΓΕΕΘΑ να διεξαχθούν τα μαθήματα δια ζώσης, χωρίς, όπως υποστηρίζουν, να έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες προϋποθέσεις ασφαλείας έναντι του κορωνοϊού. Και ενώ μέχρι πριν από μερικές μέρες η απόφαση ήταν τα ΑΣΕΙ να προχωρήσουν σε εξ αποστάσεως διδασκαλία, όπως και το περασμένο έτος, γιατί θεωρούνται χώροι υψηλού κινδύνου, εν μία νυκτί η απόφαση άλλαξε.

Έτσι λοιπόν, προβλέπεται δια ζώσης διδασκαλία σε αμφιθέατρα, πολλά εκ των οποίων υποστηρίζουν πως είναι ανεπαρκώς αεριζόμενα με τη συμμετοχή δεκάδων σπουδαστών. Υπενθυμίζεται ότι οι σπουδαστές των ΑΣΕΙ ζουν μαζί, οπότε το παραμικρό κρούσμα μπορεί να προκαλέσει κύμα μολύνσεων.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι σε παρόμοιες συνθήκες, αν μη τι άλλο, θα λαμβάνονταν περισσότερα μέτρα από αυτά που λαμβάνουν άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ώστε να εντοπιστούν εγκαίρως τυχόν κρούσματα, η ηγεσία του στρατεύματος αποφάσισε να λάβει λιγότερα μέτρα από αυτά που απαιτούν τα πανεπιστήμια.

Έτσι λοιπόν ενώ το ΦΕΚ της 24ης Σεπτεμβρίου για τη λειτουργία των ΑΕΙ σε σχέση με τον COVID 19, προβλέπει δύο φορές τη βδομάδα τη διεξαγωγή μοριακού τεστ ή rapid τεστ για τους φοιτητές που δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης, για τα ΑΣΕΙ είναι μία φορά την εβδομάδα. Αυτή η χαλαρότητα είναι δεδομένο ότι στις ιδιαίτερες συνθήκες των ΑΣΕΙ δημιουργεί ένα επικίνδυνο κενό ως προς την εμφάνιση ασυμπτωματικών φορέων του ιού που μπορεί να προκαλέσουν κύμα μολύνσεων. Και αυτό τη στιγμή που από τους διδάσκοντες των ΑΣΕΙ που δεν είναι εμβολιασμένοι ζητείται δύο φορές την εβδομάδα rapid τεστ ή μοριακό.

The post Ανησυχία στη ΣΣΕ για τα δια ζώσης μαθήματα με “χαλαρά μέτρα ασφάλειας” για τον κορονοϊό appeared first on Militaire.gr.

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας