ΑΠΟΨΗ: Οι Ολλανδοί ήρθαν με “λάθος” πλοίο. Αντί για 4 SIGMA 11515HN, καλύτερα 10 SIGMA 10514!

ΑΠΟΨΗ: Οι Ολλανδοί ήρθαν με “λάθος” πλοίο. Αντί για 4 SIGMA 11515HN, καλύτερα 10 SIGMA 10514!

H εκτίμηση μας στα ολλανδικά πλοία δεν κρύβεται, όπως δεν κρύβεται και η αγάπη για τις αειθαλείς Kortenaer. Χωρίς να θέλουμε να φανούμε… ασεβείς, οι φρεγάτες Kortenaer είναι για το Πολεμικό Ναυτικό ότι είναι τα F-4E για την Πολεμική Αεροπορία: αγάπη, θρύλος, ενώ και τα δυο διατηρούνται σε υπηρεσία μόνο χάρη στο μεράκι και τον πατριωτισμό των στελεχών των δύο κλάδων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Η τελική διαμόρφωση της SIGMA 11515HN και της SIGMA 10514 που προτείνει η Damen στο ΠΝ

Την αξία της Kortenaer την ξέρουμε όλοι μας χρόνια, αλλά το έμαθε και το πανελλήνιο πέρσι, όταν δίδαξε κανόνες ναυσιπλοΐας στους γείτονες. Η επακούμβηση έγινε σημείο αναφοράς, και οι Τούρκοι γνωρίζουνε πως δεν πρέπει να περνούν μπροστά από “πλώρη Kortenaer”. Μετά από το συμβάν, το πλήρωμα του τουρκικού πλοίου πήγε διακοπές για αρκετούς μήνες και ο πλοίαρχός του, επικεφαλής πληρώματος φάρου.

Ο Παππούς και ο Ψηφιακός Εγγονός…

Στα σημερινά τώρα, έχουμε γράψει πολλές φορές πως οι Ολλανδοί ήρθαν με ένα σχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΠΝ. Πήραν το εξαιρετικό σχέδιο της Sigma 10514, πρόσθεσαν ένα κομμάτι 10 μέτρων, έκαναν τις απαραίτητες μετατροπές, και παρουσίασαν ένα νέο πλοίο, αποκλειστικά για εμάς (θεωρούμε πως αν αγοραστεί από το ΠΝ, μετά θα υπάρξουν κι άλλοι πελάτες).

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Stephan Stout της Damen για τη SIGMA 11515HN και την ολοκληρωμένη ολλανδική πρόταση

Βέβαια, το πλοίο δεν είναι φθηνό. Ενώ μια 10514 κοστίζει περίπου…

H συνέχεια στο navaldefence.gr

Το άρθρο ΑΠΟΨΗ: Οι Ολλανδοί ήρθαν με “λάθος” πλοίο. Αντί για 4 SIGMA 11515HN, καλύτερα 10 SIGMA 10514! εμφανίστηκε πρώτα στο Πτήση & Διάστημα.

Ρεπορτάζ -Πηγή: ΠΤΗΣΗ Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας