Γαλάζια διάκριση

Γαλάζια διάκριση

Το πρόγραμμα ΄΄Γαλάζια Σημαία΄΄ αποτελεί διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας των ακτών και ως θεσμός ξεκίνησε το 1987, ενώ συνιστά σημαντική παράμετρο για την τουριστική ανάπτυξη κάθε παραθαλάσσιας περιοχής.

Η Γαλάζια Σημαία δεν αφορά μόνο την καθαρότητα της θάλασσας αλλά πλήθος άλλων κριτηρίων που τίθενται υπόψη της κριτικής επιτροπής. Όπως οι εργασίες επισκευών και συντήρησης που πραγματοποιούνται στις παραλίες του Δήμου,  επισκευή και συντήρηση στις ντουζιέρες, καλλωπισμός – κλάδεμα δέντρων, τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος (κάγκελο) για την προστασία  πεζών, φροντίδα πρασίνου και παραλιακού πεζόδρομου, τις διαμόρφωση προστατευμένου χώρου για τα γήπεδα beach volley.

Από τα κριτήρια δεν λείπει η υποχρέωση για περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση, η μη απόρριψη βιομηχανικών λυμάτων στην ακτή, διευκολύνσεις για ανακυκλώσιμα υλικά, απαγόρευση κίνησης μηχανοκίνητων οχημάτων στην ακτή, απαγόρευση ελεύθερου κάμπινγκ, επιτήρηση κατοικίδιων συντροφιάς, επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, συνεχείς δειγματοληπτικοί έλεγχοι ποιότητας υδροφόρου ορίζοντα, παρουσία επαγγελματία ναυγοστόση, σχέδια εντοπισμού και αντιμετώπισης ρύπανσης και αρκετά ακόμη. αντιλαμβανόμαστε λοιπόν όλοι πως οι Γαλάζιες Σημαίες για να αποδωθούν στις ακτές κάποιοι έχουν εργαστεί σκληρά για αυτό.

Επίσης, η διάθεση στους δημότες αλλά και τους επισκεπτών των παραλιών αμαξιδίων θαλάσσης στις  καθορισμένες θέσεις τόσο στις παραλίες Βραχατίου και Κοκκωνίου, ώστε να εξυπηρετούνται άτομα ΑΜΕΑ.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Βόχας και ο Δήμος  από κοινού έχουν προβεί στην κατασκευή ειδικών διαδρόμων με σκοπό την πρόσβαση στη θάλασσα και τα ντουζ. Ο παραπάνω εξοπλισμός διατίθεται καθημερινά από τις 10.00 π.μ. -13.00 και από τις 17.00 -20.00 και κατόπιν επικοινωνίας.

Οι επί βράβευση πολυάριθμων ελληνικών παραλιών με Γαλάζιες Σημαίες διαμορφώνει μια ευνοϊκή συγκυρία για την χώρα μας, αρκεί ο καθένας από εμάς να προστατεύει με τις δικές του ενέργειες αυτό που μας χάρισε απλόχερα η φύση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Ρεπορτάζ -Πηγή: Χρήστος Ράπτης Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας