Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα
Πλάνα Απεριόριστης Shared  Φιλοξενίας

 

50off

50% ΕΚΠΤΩΣΗ !!!
Unlimited One Ετήσιο Κόστος €10.94 - €21.89
Unlimited Gold Ετήσιο Κόστος €24.44 - €48.89

Data Center Από τον Ηγέτη PhoenixNAP
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Ετήσια Πλάνα Shared Φιλοξενίας
Αγόρα Απεριόριστης  Φιλοξενίας!

Ερρίκος Ντυνάν: Νέοι δρόμοι για την καρδιοχειρουργική αντιμετώπιση υπερήλικων ασθενών

Ερρίκος Ντυνάν: Νέοι δρόμοι για την καρδιοχειρουργική αντιμετώπιση υπερήλικων ασθενών

Περισσότερες από το 50% των σοβαρών καρδιοπαθειών σε υπερήλικες που τρεις δεκαετίες νωρίτερα θεωρούνταν ανεγχείρητα περιστατικά, σήμερα επιδέχονται αποτελεσματικής χειρουργικής αντιμετώπισης. Πρόκειται για εξέλιξη στην οποία οδήγησαν σειρά καινοτόμων επεμβατικών μεθόδων και εξελιγμένων υλικών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, ιδίως στον δυτικό κόσμο. Ειδικά για την Ελλάδα, στον σχετικό κατάλογο η χώρα μας βρίσκεται πλέον στη 14η θέση παγκοσμίως με προσδόκιμο ζωής τα 81,4 έτη, λόγω και του νέου τοπίου που έχει διαμορφώσει η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η εξέλιξη της καρδιοχειρουργικής.

Με αυτό το βασικό συμπέρασμα ολοκληρώθηκε η νέα θεματική στο Μοριοδοτούμενο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ερρίκος Ντυνάν HospitalCenter, η οποία επικεντρώθηκε στην καρδιοχειρουργική στην τρίτη ηλικία. Όπως τόνισε ο βασικός εισηγητής του σεμιναρίου, Διευθυντής της Γ΄ Καρδιοχειρουργκής Κλινικής του Ερρίκος Ντυνάν HospitalCenter, Δρ. Δημήτριος Πρωτόγερος, η στεφανιαία νόσος, οι βαλβιδοπάθειες και η νόσος μεγάλων αγγείων, μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά στις μεγάλες ηλικίες, ακόμα κι όταν συνυπάρχουν νοσήματα που παλαιότερα θα μπορούσαν να είναι ανασταλτικοί παράγοντες για την χειρουργική αντιμετώπιση των καρδιακών νοσημάτων. Ο ίδιος έδωσε έμφαση και στην πρόοδο τόσο της προεγχειρητικής προετοιμασίας όσο και της μετεγχειρητικής φροντίδας με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών.

Επισημαίνεται ότι στατιστικά στις ηλικίες άνω των 70 ετών η υπέρταση προσβάλλει σχεδόν τον μισό γενικό πληθυσμό, στις ίδιες ηλικιακές ομάδες η νόσος των στεφανιαίων αρτηριών είναι διαγνωσμένη στο 15% των ανδρών και στο 9% των γυναικών ενώ η στένωση της αορτικής βαλβίδας αποτελεί τη συνηθέστερη βαλβιδοπάθεια των υπερηλίκων.

Καινοτόμες μέθοδοι, όπως η Στεφανιαία Παράκαμψη (OPCAB) σε πάλλουσα καρδιά, χωρίς χρήση εξωσωματικής κυκλοφορίας καθώς και η χρήση, με τη βοήθεια νέων τεχνολογιών, διεγχειρητικάαυτοεκπτυσσόμενων βαλβίδων έχουν μειώσει σημαντικά το χρόνο της επέμβασης με συνέπεια τη δραστική μείωση των επιπλοκών, της παραμονής στο νοσοκομείο αλλά και του κόστους, προσφέροντας παράλληλα σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής του υπερήλικα.

«Οι βασικές αρχές για επιτυχή αποτελέσματα στους υπερήλικες είναι προσεκτική επιλογή των ασθενών, ομαλή χειρουργική πορεία, επιμελής αιμόσταση, επιμελής αναισθησιολογική φροντίδα και κατάλληλη μυοκαρδιακή προστασία αλλά κυρίως ο μικρός χειρουργικός χρόνος», τόνισε ο κ. Πρωτόγερος.

Στην ανάγκη υποστήριξης των υπέργηρων ασθενών πριν και μετά το χειρουργείο από μια πολυεπιστημονική ομάδα (καρδιοχειρουργοί, καρδιολόγοι, παθολόγοι-γηρίατροι, αναισθησιολόγοι,φυσίατροι κ.α.), εστίασε η διευθύντρια της Α΄ Παθολογικής κλινικής και μέλος της Επιστημονικής Επιστημονικής Επιτροπής του Ερρίκος Ντυνάν HospitalCenter, κα Αναστασία Κουτσούρη, τονίζοντας ότι η παθολογική εκτίμηση των ασθενών στην Τρίτη ηλικία που θα υποβληθούν σε καρδιοχειρουργική επέμβαση πρέπει να στοχεύει στο frailty (ευθραυστότητα) των ασθενών αυτών που προκύπτει από την φυσική κατάσταση και δραστηριότητα, τη θρέψη, την γνωσιακή εκτίμηση και την πολυφαρμακία.

Η αναισθησιολογία διαθέτει σήμερα μεθόδους και εργαλεία που περιορίζουν σημαντικά τους ειδικούς κινδύνους του γηριατρικού ασθενούς, τόνισε από την πλευρά της η διευθύντρια του Αναισθησιολογικού τμήματος του Ερρίκος Ντυνάν HospitalCenter, κα Φωτεινή Ντάνου, ενώ στη σημασία που έχει η ολιστική προσέγγιση του καρδιοπαθούς ασθενούς αναφέρθηκε ο αναπληρωτής διευθυντής της Α΄ Καρδιολογικής κλινικής/ Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδοτών, κ. Αλέξανδρος Συκιώτης.

Με το σεμινάριο για την καρδιοχειρουργική αντιμετώπιση των υπερηλίκων, την οποία συντόνισε ο διευθυντής της Β΄ Καρδιολογικής κλινικής Αναίμακτης και Επεμβατικής Καρδιολογίας, κ. Σάββας Τουμανίδης, άνοιξε ο τελευταίος κύκλος θεματικών του μοριοδοτούμενου Εκπαιδευτικού Προγράμματος που έχει καταρτίσει και φέτος -με δωρεάν εγγραφή και παρακολούθηση- η Επιστημονική Επιτροπή του Ερρίκος Ντυνάν HospitalCenter. Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 22 Ιουνίου 2022, καλύπτοντας συνολικά 34 θεματικές ενότητες και μοριοδοτείται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ) συνολικά με 68 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPDcredits). Ωστόσο, η παρακολούθηση μπορεί να περιοριστεί και σε κάθε θεματική ξεχωριστά, εξασφαλίζοντας στους συμμετέχοντες δύο (2) μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα μεταδίδεται και livestreaming, με τη δυνατότητα ερωτήσεων σε chat, καθιστώντας έτσι δυνατή την παρακολούθηση και μοριοδότηση χωρίς να είναι προαπαιτούμενη η φυσική παρουσία στο νοσηλευτικό κέντρο.

Για την παρακολούθηση του εκάστοτε σεμιναρίου και τη συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης του Ερρίκος Ντυνάν HospitalCenter (υπεύθυνη κα Χρυσούλα Καϊτατζή), στο τηλ. 210.6972189 ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης  scientific.education@dunant.gr

Παράλληλα, μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και τις θεματικές του, στο link:

https://www.dunant.gr/el/news/ekpaideusi/iatriki-ekpaideusi/moriodotoumena-2021-2022/

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων σε απευθείας μετάδοση γίνεται μέσω του link:

https://www.livemedia.gr/hdwebinars21_22 

Ρεπορτάζ -Πηγή: Σύνδεσμος

Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα   Πλάνα Απεριόριστης SSD Cloud Server Φιλοξενίας  

Cloud-15


Έκπτωση 15%

Personal Unlimited Cloud SSD €9.58
Business Unlimited Cloud SSD €11.58
Pro Unlimited Cloud SSD €13.58


Απόκτησε τον Δικό Σου Απεριόριστο SSD Cloud Server

USA SSD Data Center - Δωρεάν cPanel & SSL
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Πλάνα Cloud Server
Απόκτησε Tον Τώρα !

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας