Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα
Πλάνα Απεριόριστης Shared  Φιλοξενίας

 

50off

50% ΕΚΠΤΩΣΗ !!!
Unlimited One Ετήσιο Κόστος €10.94 - €21.89
Unlimited Gold Ετήσιο Κόστος €24.44 - €48.89

Data Center Από τον Ηγέτη PhoenixNAP
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Ετήσια Πλάνα Shared Φιλοξενίας
Αγόρα Απεριόριστης  Φιλοξενίας!

Ζιμπάμπουε, η χώρα όπου οι μητέρες εμβολιάζουν κρυφά τα παιδιά τους για την ιλαρά

Ζιμπάμπουε, η χώρα όπου οι μητέρες εμβολιάζουν κρυφά τα παιδιά τους για την ιλαρά

Μητέρες που κρατούν αγχωμένες τα μωρά τους περνούν στο πίσω δωμάτιο της Πολυκλινικής Μπάρε στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε Χαράρε. Οι νοσοκόμες κλείνουν βιαστικά την πόρτα πίσω τους.

Οι γυναίκες βρίσκονται στην κλινική για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους έναντι της ιλαράς, εν μέσω επιδημίας που ξέσπασε τον Απρίλιο και έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής πάνω από 700 θανάτους.

Τα εμβολιάζουν όμως υπό άκρα μυστικότητα, παραβαίνοντας τις οδηγίες της Αποστολικής Εκκλησίας, η οποία απαγορεύει ιατρικές πράξεις όπως ο εμβολιασμός.

Διαβάστε επίσης: «Τέλεια καταιγίδα» – Εκρηκτική εξάπλωση της ιλαράς λόγω μείωσης των εμβολιασμών

«Με την άφιξη της ιλαράς είδαμε παιδιά να πεθαίνουν, οπότε έρχονται εδώ κρυφά και τις βοηθούμε» λέει στο Associated Press η Λιούις Φόγια, νοσοκόμα της κλινικής.

Τα περισσότερα από τα εκατοντάδες παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ήταν ανεμβολίαστα για θρησκευτικούς λόγους, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η οποία υλοποιεί τώρα καμπάνια για την ευαισθητοποίηση ιερέων και πιστών.

Πολλοί όμως συνεχίζουν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην προσευχή και τον αγιασμό.

Διαφημιστική πινακίδα στη Χαράρε καλεί τους γονείς να τηρήσουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα (Reuters)

«Πιστεύουν πως αν εμβολιαστούν γίνονται ανίερη και αυτό το δόγμα μεταφέρεται στις γυναίκες» είπε η Φόγια. Η πατριαρχική δομή των αποστολικών εκκλησιών σημαίνει ότι οι γυναίκες «δεν μπορούν να πουν ανοιχτά όχι».

Επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν, σύμφωνα όμως με τη UNICEF η Αποστολική Εκκλησία είναι το μεγαλύτερο θρήσκευμα στη Ζιμπάμπουε με περίπου 2,5 εκατομμύρια πιστούς μεταξύ των 15 εκατομμυρίων κατοίκων. Ορισμένες εκκλησίες επιτρέπουν την παροχή ιατρικής φροντίδας, άλλες όχι.

Και όσοι παραβαίνουν τις εντολές εκδιώκονται από το ποίμνιο.

Η ιλαρά, ίσως η πιο μεταδοτική γνωστή ασθένεια, προκαλεί πυρετό και εξάνθημα σε όλο το σώμα και σε ορισμένες περιπτώσεις φλεγμονή του εγκεφάλου, τύφλωση και ανοσοκαταστολή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε τον Απρίλιο για έξαρση της ιλαράς, καθώς οι περιορισμοί της πανδημίας Covid-19 οδήγησαν σε αναβολή των εμβολιασμών σε περισσότερες από 40 χώρες. Μόνο τους δύο πρώτους μήνες του 2022, τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση κατά 79% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Τον Ιούλιο, η UNICEF ανεφερε ότι περίπου 25 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο έχασαν τον εμβολιασμό για κοινές παιδικές ασθένειες, κατάσταση την οποία χαρακτήρισε «κόκκινο συναγερμό» για τη δημόσια υγεία.

Ρεπορτάζ -Πηγή: Σύνδεσμος

Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα   Πλάνα Απεριόριστης SSD Cloud Server Φιλοξενίας  

Cloud-15


Έκπτωση 15%

Personal Unlimited Cloud SSD €9.58
Business Unlimited Cloud SSD €11.58
Pro Unlimited Cloud SSD €13.58


Απόκτησε τον Δικό Σου Απεριόριστο SSD Cloud Server

USA SSD Data Center - Δωρεάν cPanel & SSL
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Πλάνα Cloud Server
Απόκτησε Tον Τώρα !

Άλλα Τελευταία Άρθρα Κατηγορίας



Παλαιότερα Άρθρα