ΗΠΑ: Εντοπίστηκαν περιστατικά της «Όμικρον» σε άλλες έξι πολιτείες

ΗΠΑ: Εντοπίστηκαν περιστατικά της «Όμικρον» σε άλλες έξι πολιτείες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021, 05:44

Άλλες έξι πολιτείες των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν χθες, Παρασκευή, περιστατικά της παραλλαγής Όμικρον της Covid-19, όμως το στέλεχος Δέλτα του νέου κορωνοϊού παραμένει μεγαλύτερη απειλή καθώς μπαίνει ο χειμώνας και οι Αμερικανοί συγκεντρώνονται για τις γιορτές, λένε ειδικοί.

Οι πολιτείες Νιού Τζέρσεϊ, Μέριλαντ, Μιζούρι, Νεμπράσκα, Πενσιλβάνια και Γιούτα ανέφεραν χθες τα πρώτα περιστατικά της παραλλαγής Όμικρον. Το Μιζούρι περιμένει από τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) να επιβεβαιώσουν ένα περιστατικό σε κάτοικο του Σεντ Λούις που είχε πρόσφατα ταξιδέψει εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επιστήμονες εξακολουθούν να ερευνούν τον αντίκτυπο της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον, η οποία ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως μπορεί να προκαλεί ηπιότερη νόσο από τις προηγούμενες, περιλαμβανομένης της Δέλτα.

Το ξέσπασμα της Όμικρον έχει κάνει πολιτικούς ηγέτες να επιβάλουν νέους περιορισμούς κατά της Covid-19. Όμως το επικρατών στέλεχος στις ΗΠΑ παραμένει το Δέλτα, δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο η Ροσέλ Βαλένσκι, διευθύντρια των CDC.

Το κρούσμα στη Γιούτα ανακαλύφθηκε μέσω της εξέτασης της γονιδιακής ακολουθίας θετικών δειγμάτων Covid-19 στο εργαστήριο της πολιτείας, σύμφωνα με ανάρτηση της υπηρεσίας υγείας της πολιτείας στο Twitter.

Η Νεμπράσκα έχει έξι επιβεβαιωμένα περιστατικά, σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας της πολιτείας. Μόνο ένας από τους έξι ήταν εμβολιασμένος και κανένας δεν χρειάσθηκε να νοσηλευθεί για Covid-19, πρόσθεσε η υπηρεσία.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν ανακοίνωσε τα πρώτα τρία περιστατικά της παραλλαγής Όμικρον στην πολιτεία του, προσθέτοντας πως κανένα από τα τρία αυτά άτομα δεν νοσηλεύεται. Και στην Πενσιλβάνια, ένας άνδρας ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών διαγνώσθηκε θετικός στην Όμικρον στη Φιλαδέλφεια, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι της πόλης.

Ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϊ Φιλ Μέρφι δήλωσε πως το πρώτο περιστατικό της Όμικρον στην πολιτεία είναι μια πλήρως εμβολιασμένη γυναίκα που είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Τζόρτζια.

Μια έξαρση των μολύνσεων μπορεί να καταπονήσει ακόμη περισσότερο τα αμερικανικά ξενοδοχεία, που ήδη αντιμετωπίζουν υψηλό αριθμό περιστατικών καθώς και την κόπωση του προσωπικού τους, δήλωσε στο MSNBC ο δρ. Ασίς Τζα, κοσμήτορας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Μπράουν.

Ρεπορτάζ -Πηγή: Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας