Η έννοια της αυτοπαρακίνησης στον ελεύθερο επαγγελματία

Η έννοια της αυτοπαρακίνησης στον ελεύθερο επαγγελματία

Πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες ή δυνητικοί, έχουν συνηθίσει να παίρνουν οδηγίες από τον προϊστάμενο – το αφεντικό τους.

Όταν βρίσκονται μόνοι τους, αντιμέτωποι με πολλές αποφάσεις, αλλά και την ανάγκη του σχεδιασμού χάνονται. Αυτό που τους δυσκολεύει είναι ότι δεν έχουν μάθει να λειτουργούν μόνοι, να παίρνουν πρωτοβουλίες και να προχωράνε, να βρίσκουν ιδέες, και να αποφασίζουν.

Της Τόνιας Τσιρογιάννη*

Ένας υπάλληλος ακόμα και όταν δεν έχει όρεξη ή έχει χάσει το στόχο του θα βρεθεί πάντα ο προϊστάμενος να του δώσει οδηγίες, ή να του θέσει τον ίδιο το στόχο και επομένως βρίσκει αμέσως ξανά το κίνητρο του, την κατεύθυνση που πρέπει να πάει.

Αυτό συμβαίνει χωρίς απαραίτητα ο ίδιος να καταβάλει κάποια προσπάθεια ή κυρίως χωρίς ο ίδιος να βάλει τον εαυτό του να σκεφτεί, που χρειάζεται να πάει δηλαδή ένα τμήμα, ένα προϊόν.

Σε αντίθεση για όλα τα παραπάνω ο ελεύθερος επαγγελματίας αποφασίζει μόνος του αλλά το θέμα δεν είναι η απόφαση, αλλά ακόμα και πως θα έρθει η ιδέα, πως ξέρεις ποια είναι τα νέα προϊόντα της αγοράς, τι χρειάζεται η αγορά, ποιες οι προοπτικές ενός καταστήματος, μίας υπηρεσίας.

Ο ελεύθερος επαγγελματίας χρειάζεται να αυτοπαρακινείται για να τα καταφέρει και να επιτύχει τα αποτελέσματα που θέλει. Για να υπάρχει αυτό παρακίνηση είναι σημαντικό να έρχεται σε επαφή με αρκετούς ανθρώπους, να διαβάζει βιβλία, να αποκτάει πολλές εμπειρίες. Δηλαδή να είναι διαρκώς σε μία διαδικασία ερεθισμάτων.

Αυτός είναι και ο τρόπος για να μπορέσει ο ίδιος να μη χρειάζεται κάποιον άλλον να τον παρακινεί, αλλά να Σίρλεϊ το κίνητρο και το στόχο μόνος του.

Άλλωστε αυτός που αποφασίζει να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας, έχει ήδη προ αποφασίσει ότι μπορεί να παρακινείτε. Αν και κουραστικό η αυτοπαρακινηση είναι σημαντικό χαρακτηριστικό κάποιου που επιθυμεί να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας.

* Σύμβουλος & Business Coach ΜμΕ/Startups

Πηγή: https://www.moneypress.gr

Ρεπορτάζ : Gorga News Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας