Η μετάλλαξη Delta ανατρέπει τα πάντα – Επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα – Προβληματίζει η μετάδοση και από εμβολιασμένους

Η μετάλλαξη Delta ανατρέπει τα πάντα – Επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα – Προβληματίζει η μετάδοση και από εμβολιασμένους

Απειλή για τον πλανήτη τη ταχύτατη μετάδοση της μετάλλαξης


Delta – Επαναφορά των περιοριστικών μέτρων και για τους εμβολιασμένους

Η μετάλλαξη Delta είναι η ταχύτερη και η πιο προσαρμόσιμη εκδοχή του κορωνοϊού με την οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπος ο πλανήτης, σύμφωνα με κορυφαίους επιστήμονες που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, γεγονός που ανατρέπει τον σχεδιασμό των κυβερνήσεων, οι οποίες αναγκάζονται να επαναφέρουν τα περιοριστικά μέτρα, ακόμη και για τους εμβολιασμένους.

Η προστασία των εμβολίων παραμένει πολύ ισχυρή έναντι της σοβαρής νόσησης και της νοσηλείας που προκαλούνται από οποιαδήποτε έκδοση του κορωνοϊού και εκείνοι που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εξακολουθούν να είναι οι μη εμβολιασμένοι.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι η μετάλλαξη Delta, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, είναι ικανή να μολύνει πλήρως εμβολιασμένα άτομα με μεγαλύτερο ρυθμό από τις προηγούμενες μεταλλάξεις, τα οποία μεταδίδουν τον ιό, ανέφεραν οι ειδικοί.

Επαναφορά των περιοριστικών μέτρων

Ως αποτέλεσμα, μπορεί να χρειαστεί και πάλι στοχοθετημένη χρήση μάσκας, κοινωνικής απόστασης και άλλων μέτρων ακόμη και σε χώρες με ευρείες εκστρατείες εμβολιασμού.

Το Ισραήλ επανέφερε πρόσφατα τις απαιτήσεις για μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και απαιτεί από τους ταξιδιώτες να παραμένουν σε καραντίνα κατά την άφιξη.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν εάν θα αναθεωρήσουν τις οδηγίες για τη μάσκα και για τους εμβολιασμένους.

Το Λος Άντζελες, η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες, απαιτεί και πάλι τη χρήση μάσκαςακόμη και μεταξύ των εμβολιασμένων σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι απλά η Delta», δήλωσε ο μικροβιολόγος Sharon Peacock, ο οποίος διευθύνει τις προσπάθειες της Βρετανίας να ανακόψει τη μετάδοση της Delta, αποκαλώντας την «την πιο προσαρμόσιμη και ταχύτερη παραλλαγή».

Η μεγάλη ανησυχία για τη μετάλλαξη Delta είναι ότι μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα από άτομο σε άτομο, αυξάνοντας τις λοιμώξεις και τις νοσηλείες μεταξύ των μη εμβολιασμένων.

Η Dr Monica Gandhi, λοιμωξιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, δήλωσε ότι πολλοί εμβολιασμένοι άνθρωποι είναι « απογοητευμένοι» που δεν προστατεύονται 100% από ήπιες λοιμώξεις.

Αλλά το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι Αμερικανοί που νοσηλεύονται με COVID-19 αυτή τη στιγμή δεν έχουν εμβολιαστεί δείχνει πολλά για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

«Υπάρχει πάντα η ψευδαίσθηση ότι μια μαγική σφαίρα θα λύσει όλα τα προβλήματά μας.

Ο κορωνοϊός μας διδάσκει ένα μάθημα», σχολιάζει ο Nadav Davidovitch, διευθυντής της σχολής δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου Ben Gurion στο Ισραήλ.

Η επιδημία με μια ματιά:

• Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 194.909.258 και οι νεκροί σε 4.171.772

• Πρώτες σε κρούσματα και νεκρούς οι ΗΠΑ με 34.536.402 κρούσματα και 611.012 νεκρούς

• Δεύτερη σε κρούσματα η Ινδία με 31.440.951 και τρίτη σε νεκρούς με 421.382

• Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 550.502 τρίτη σε κρούσματα με 19.707.662

• Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 6.094.379

• Πέμπτη η Γαλλία με 6.061.804 και έκτη η Μεγάλη Βρετανία με 5.748.331

• Έβδομη η Τουρκία με 5.618.417 και όγδοη η Αργεντινή με 4.859.170

• Ένατη η Κολομβία με 4.736.349 και δέκατη η Ισπανία με 4.342.054

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/576839/i-metallaksi-delta-anatrepei-ta-panta-epanerxontai-ta-perioristika-metra-provlimatizei-i-metadosi-kai-apo-emvoliasmenous

Ρεπορτάζ : Unknown Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας