Η Νορμανδία αποκαλύπτεται αλλιώς μέσα από τα μάτια του David Hockney

Πριν από τρία χρόνια, μια όμορφη χειμερινή ημέρα, ο καλλιτέχνης David Hockney, που είναι σήμερα 83 ετών, ταξίδεψε στη Νορμανδία, στη Γαλλία, για να θαυμάσει το τοπίο.

Στον τόπο αυτόν, ο γνωστός ζωγράφος ξαναέγινε παιδί

Ο επί μακρόν βοηθός του, Jean-Pierre Gonçalves de Lima (αλλιώς γνωστός ως JP), ήταν εκείνος που πρότεινε το ταξίδι. Μάλιστα, αρκετοί από τους φίλους του Hockney είχαν μόνιμα εγκατασταθεί εκεί με τα χρόνια.

Κατά την άφιξή του, ο καλλιτέχνης ενθουσιάστηκε με το συνεχώς μεταβαλλόμενο φως του ουρανού και το μεγαλείο της φύσης και αποφάσισε επιτόπου να αγοράσει ένα σπίτι για τον ίδιο. Ένα χρόνο αργότερα, τον Μάρτιο του 2020, ακριβώς όταν η πανδημία έκλεινε τον κόσμο στα σπίτια του- και μετά από σημαντικές επισκευές και ανακαίνιση – ο Hockney μετακόμισε στο νέο του σπίτι.

Μια έκθεση των σχεδίων του από τις πρώτες δημιουργικές μέρες του στο νέο του χώρο τρέχεο αυτήν την περίοδο στην γκαλερί Louver του Λος Άντζελες. Μεταξύ των 16 έργων που περιλαμβάνονται, υπάρει κι ένα σχέδιο του γραφικού σπιτιού του, μια πανοραμική θέα του χωριού Beuvron-en-Auge και δύο έργα μήκους 40 ποδιών που αντικατοπτρίζουν τη γοητεία του στιλ του Hockney.

Ο Γκόλντς, διευθυντής της γκαλερί, σχολίασε με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο την έκθεση: «Η δουλειά του Ντέιβιντ πάντα προκύπτει από κάποιο ενδιαφέρον για έναν νέο τρόπο θέασης.»

Το «My Normandy» του David Hockney εκτίθεται στο L.A. Louver έως την 1η Μαΐου( lalouver.com)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας