Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με υπερακουσία

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με υπερακουσία

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, 10:30

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μοιράστηκε με τους ακολούθους της στο Instagram ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες.

«Τις τελευταίες μέρες ζω με υπερακουσία. Δεν ξέρω για πόσο θα βρίσκομαι σ’ αυτή την κατάσταση, αλλά αποφάσισα να το αντιμετωπίσω σαν ενός είδους super power…», έγραψε χαρακτηριστικά η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και συνέχισε: «Με την ευκαιρία θέλω να πω πως επειδή το “πρόβλημα” ή η ασθένεια κάποιου δεν είναι ορατή στα μάτια δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν υποφέρει τα μέγιστα. Συνεπώς, μην κρίνετε ποτέ κάποιον ελαφρά τη καρδία».


 

Τι είναι η υπερακουσία;

Η υπερακουσία είναι μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ευαισθησία στην ακοή. Οι άνθρωποι που την παρουσιάζουν ενοχλούνται ιδιαίτερα από ήχους που για τους περισσότερους είναι ανεκτοί και καθημερινοί, όπως το τσαλάκωμα ενός χαρτιού, τον θόρυβο του ανέμου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διαταραχή αυτή μπορεί να προκληθεί από βλάβη στα ακουστικά νεύρα έπειτα από παρατεταμένη έκθεση σε υψηλά επίπεδα θορύβου, ή να προκύψει κατά τη διάρκεια μια άλλης παθολογικής κατάστασης. Επιπλέον, ένα τραύμα στο κεφάλι μπορεί να προκαλέσει υπερευαισθησία στον θόρυβο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Ρεπορτάζ -Πηγή: Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας