Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα
Πλάνα Απεριόριστης Shared  Φιλοξενίας

 

50off

50% ΕΚΠΤΩΣΗ !!!
Unlimited One Ετήσιο Κόστος €10.94 - €21.89
Unlimited Gold Ετήσιο Κόστος €24.44 - €48.89

Data Center Από τον Ηγέτη PhoenixNAP
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Ετήσια Πλάνα Shared Φιλοξενίας
Αγόρα Απεριόριστης  Φιλοξενίας!

Ιταλία: Υπό όρους παραμένει το Κίνημα 5 Αστέρων στην κυβέρνηση Ντράγκι

Ιταλία: Υπό όρους παραμένει το Κίνημα 5 Αστέρων στην κυβέρνηση Ντράγκι

Ένα δύσκολο πολιτικό διήμερο ξεκίνησε για την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία.

Την Τετάρτη, ο ηγέτης του Κινήματος 5 Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, μετέβη στα γραφεία του Ιταλού πρωθυπουργού, σε μία συνάντηση που διήρκεσε μία ώρα. Το κύριο αποτέλεσμα της συνομιλίας τους ήταν ότι, όπως τόνισε ο Κόντε, τα Πέντε Αστέρια επιθυμούν να παραμείνουν στην κυβέρνηση, αλλά ζητούν την υιοθέτηση και την παράταση της ισχύος συγκεκριμένων μέτρων.

Διαβάστε επίσης: Ο Ντράγκι απέναντι στον «δικτάτορα» Ερντογάν στο τραπέζι της διπλωματίας

Τα κυριότερα είναι η μείωση των φόρων για τους εργαζόμενους, η διατήρηση του κοινωνικού εισοδήματος για τους ανέργους, καθώς και η κάλυψη των εξόδων, από μέρους του Δημοσίου, για την ενεργειακή αναβάθμιση και συντήρηση των πολυκατοικιών.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος ο αρχηγός των «πεντάστερων», ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, ζήτησε να μελετήσει τα αιτήματά τους, υποσχόμενος ότι θα δώσει αναλυτικές απαντήσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες.

«Δεν θεωρούμε αρκετά, κάποια  μεμονωμένα μέτρα στήριξης, της τάξης των 200 ευρώ. Πρέπει να βοηθήσουμε τόσο τους επιχειρηματίες, όσο και τους εργαζόμενους», δήλωσε ο Κόντε στους δημοσιογράφους.

Μάλιστα, ο Τζουζέπε Κόντε είπε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει καμία λευκή επιταγή. Η κοινότητα με καλεί να βγάλω το Κίνημα από την κυβέρνηση», ενώ προσέθεσε πως «το μέλλον της συνεργασίας μας έγκειται στις απαντήσεις που θα λάβουμε».

Παρά το εποικοδομητικό – σε γενικές γραμμές – κλίμα της συνομιλίας Ντράγκι- Κόντε, παραμένει ανοικτό και το θέμα της συνολικής γραμμής της Ιταλίας στο ζήτημα της Ουκρανίας, από την στιγμή που το κίνημα που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο, ζητά να σταματήσει η αποστολή όπλων στην κυβέρνηση του Κιέβου.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ανακοινώθηκε πως ήταν «μια θετική και συνεργατική συζήτηση, κατά την οποία ο πρόεδρος του Κινήματος έθεσε πολλά θέματα σε ευθυγράμμιση με την κυβερνητική δράση».

Την Πέμπτη ψήφος εμπιστοσύνης σε διάταγμα για μέτρα στήριξης

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 7 Ιουλίου ψηφίζεται στο Κοινοβούλιο το διάταγμα «Βοήθειες» (Aiuti), το οποίο προβλέπει τη διάθεση 23 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη οικογενειών και επιχειρήσεων.

Το Κίνημα 5 Αστέρων ζήτησε από την κυβέρνηση να αναχρηματοδοτηθεί το Superbonus και να αφαιρεθούν τα κονδύλια για την κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας από τα απορρίμματα στη Ρώμη.

Στους δημοσιογράφους που ρώτησαν τον Τζουζέπε Κόντε σχετικά με την ψήφιση του διατάγματος, εκείνος δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, καθώς την απόφαση καλείται να λάβει το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος 5 Αστέρων.

Ρεπορτάζ -Πηγή: Σύνδεσμος

Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα   Πλάνα Απεριόριστης SSD Cloud Server Φιλοξενίας  

Cloud-15


Έκπτωση 15%

Personal Unlimited Cloud SSD €9.58
Business Unlimited Cloud SSD €11.58
Pro Unlimited Cloud SSD €13.58


Απόκτησε τον Δικό Σου Απεριόριστο SSD Cloud Server

USA SSD Data Center - Δωρεάν cPanel & SSL
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Πλάνα Cloud Server
Απόκτησε Tον Τώρα !

Άλλα Τελευταία Άρθρα ΚατηγορίαςΠαλαιότερα Άρθρα