«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA)

Προσωρινή εμπλοκή καταγράφεται στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Αθήνα και Ουάσιγκτον για την ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA).

Προσωρινή εμπλοκή καταγράφεται στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Αθήνα και Ουάσιγκτον για την ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), που αυτήν τη στιγμή πραγματοποιείται με σκοπό τη μετατροπή της από μονοετή σε πενταετή. Τα εμπόδια αφορούν τεχνικά χαρακτηριστικά της συμφωνίας, αλλά και πολιτικές διαφωνίες. Πιθανή διαφωνία θα οδηγήσει σε ανανέωση για ένα έτος, πρακτικά αναβάλλοντας τις τρέχουσες συζητήσεις για την πενταετή διάρκεια της συμφωνίας στο μέλλον. Αυτήν τη στιγμή και τα δύο σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τον χρόνο να πιέζει, καθώς η τρέχουσα MDCA λήγει στις 6 Νοεμβρίου. Κομβική κρίνεται η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Ουάσιγκτον στις 14 Οκτωβρίου.

The post «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) appeared first on Defence Review.

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας