Κοροναϊός – Ποια μικρή χώρα βάζει τα γυαλιά στον πλανήτη με εμβολιαστική κάλυψη 99%

Κοροναϊός – Ποια μικρή χώρα βάζει τα γυαλιά στον πλανήτη με εμβολιαστική κάλυψη 99%

Περισσότερο γνωστό για τις εξωτικές παραλίες του, το Παλάου έχει τώρα και έναν άλλο λόγο να καμαρώνει.

Το μικροσκοπικό κράτος στον Ειρηνικό είναι πλέον παγκόσμιος πρωταθλητής στους εμβολιασμούς κατά της Covid-19, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Ερυθρός Σταυρός.

Το 99% των κατοίκων άνω των 12 ετών είναι σήμερα πλήρως εμβολιασμένο, ανακοίνωσε η οργάνωση, η οποία κάλεσε τις γειτονικές χώρες να ακολουθήσουν το λαμπρό παράδειγμα.

Το αρχιπέλαγος των περίπου 500 νησιών στον δυτικό Ειρηνικό έχει πληθυσμό μόλις 18.000 ανθρώπων, σύμφωνα με στοιχεία του 2018.

To Παλάου βρίσκεται ανατολικά των Φιλιππίνων, βόρεια της Νέας Γουινέας (CC BY-SA 3.0)

Στην περιοχή του Ειρηνικού βρίσκονται κι άλλες χώρες με εντυπωσιακές επιδόσεις, σημειώνει το Reuters: τα Νησιά Κουκ, με πληθυσμό 17.000 κατοίκων, έχουν εμβολιάσει πλήρως το 96%, ενώ στο Φίτζι, με πληθυσμό 890.000, έχει χορηγήσει την πρώτη δόση στο 96% των κατοίκων που δικαιούνται εμβόλιο.

Τα νούμερα ωστόσο είναι απογοητευτικά σε άλλες χώρες της περιοχής. Στα Νησιά του Σολομώντα (πληθυσμός 650.000) και το Κιριμπάτι (119.000) έχει εμβολιαστεί λιγότερο από το 10%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα, 150 χιλιόμετρα βόρεια της Αυστραλίας, μόνο το 1% έχει εμβολιαστεί, ανέφερε ο Ερυθρός Σταυρός επικαλούμενος δεδομένα του Our World in Data.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μέχρι σήμερα το 48% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Άλλες χώρες με υψηλή πλήρη εμβολιαστική κάλυψη είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 85%, η Πορτογαλία με 86% και η Ισπανία με 79%.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Ρεπορτάζ -Πηγή: Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας