Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ενεργοποίησε το χουντικό πλαίσιο για να απαγορεύσει διαδηλώσεις επί θητείας του


Το πλαίσιο για τις δημόσιες συναθροίσεις πρέπει να αλλάξει τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή επί του σχετικού νομοσχεδίου.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός απέκρουσε τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί επαναφοράς χουντικών διατάξεων από την κυβέρνηση της ΝΔ, λέγοντας πως στην πραγματικότητα το χουντικό νομικό πλαίσιο για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις δεν άλλαξε ποτέ αλλά απλώς ειχε καταστεί σιωπηρά ανενεργό.

Κατηγόρησε μάλιστα το ΣΥΡΙΖΑ ότι ενεργοποίησε αυτό το χουντικό πλαίσιο για να απαγορεύσει διαδηλώσεις επί θητείας του. Ενώ έκλεισε το μάτι στο ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι προσήλθε δημιουργικά με προτάσεις στο διάλογο για το νομοσχέδιο, οι οποίες υπογράμμισε ότι έγιναν αποδεκτές.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο δεν καταργεί το δικαίωμα στη συνάθροιση ενώ εξίσωσε το δικαίωμα των πολιτών στη διαμαρτυρία με το δικαίωμα τους να μετακινηθούν για τη δουλειά τους ή για βόλτα. Υποστήριξε επίσης ότι η σημερινή κατάσταση αποβαίνει σε βάρος του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ειδική ιστοσελίδα θα ενημερώνει το κοινό για τις διαδηλώσεις και πορείες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας