Νέα έκδοση του Taurus KEPD 350K – μεγαλύτερη εμβέλεια, μικρότερο μέγεθος με το βλέμμα σε stealth μαχητικά

Η γερμανο-σουηδική αμυντική εταιρεία Taurus Sytems GmbH ελπίζει να αναπτύξει ένα μικρότερο αεροπορικό πυραύλο μακράς εμβέλειας σε συνεργασία με τη Νότια Κορέα για τα επερχόμενα εγχώρια μαχητικά της του προγράμματος KF-X αλλά και άλλα αεροσκάφη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της θυγατρικής της εταιρείας στη Νότια Κορέα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Christoffer Drevstad πρόεδρος της Taurus Systems Korea Co., σε συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap πριν λίγες μέρες δήλωσε τα εξής: «Αναπτύσσουμε το Taurus K-2, το οποίο είναι μικρότερο, αλλά έχει την ίδια ή ακόμα μεγαλύτερη εμβέλεια από τον υπάρχοντα πύραυλο».

Η τρέχουσα έκδοση του πυραύλου ακριβείας αέρος-εδάφους έχει εμβέλεια 500 χιλιόμετρα. Η Νότια Κορέα αγόρασε περίπου 260 πύραυλους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν διατεθεί για τον εξοπλισμό μαχητικών αεροσκαφών F-15K.

Το όπλο, γνωστό ως πυραύλος εναντίον σκληρών στόχων και καταφυγίων (bunker-buster), μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταστροφή σταθμών ραντάρ και άλλων βασικών εγκαταστάσεων στη Βόρεια Κορέα.

Ο Drevstad είπε ότι η εμβέλεια του νέου πυραύλου θα ήταν μεγαλύτερη από 600 χλμ. Και θα ήταν κατάλληλος πλέον και για ελαφρύτερα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των ελαφρών μαχητικών αεροσκαφών KF-X και FA-50.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Τελευταία Άρθρα Κατηγορίας