Οι «διπλωματικές πηγές» απορρίπτουν τις επιθετικές τουρκικές δηλώσεις και οι στρατιωτικοί χτυπούν καμπανάκι κινδύνου

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι μία χώρα, η οποία απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο εφόσον η χώρα μας εφαρμόσει τα νόμιμα δικαιώματά της, παραβιάζει σχεδόν καθημερινά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, καθώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας, και εκτοξεύει απαράδεκτες προκλητικές δηλώσεις και απειλές, παράλληλα μας κατηγορεί ότι αποσταθεροποιούμε την Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Η χώρα μας θα συνεχίσει να δρα με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας ως πυξίδα τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και ιδιαίτερα του διεθνούς δικαίου της θάλασσας. Απορρίπτουμε στο σύνολό τους τις αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις, καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Αυτά δηλώνουν οι «διπλωματικές πηγές», αλλά μάλλον πιο αξιόπιστα είναι όσα λένε ψύχραιμες φωνές που προέρχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Στέλιος Φενέκος Υποναύαρχος ε.α και πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών είναι μία απ΄ αυτές τις φωνές. Τα όσα είπε στον Γιώργο Σαχίνη ,στο ραδιόφωνο 9.84 της Κρήτης είναι πολύ σοβαρά και καλό θα ΄ναι να τα ακούσουν και οι «διπλωματικές πηγές».

Με τις χθεσινές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων για «παραβίαση της υφαλοκρηπίδας τους από Ελλάδα και Κύπρο, που θα βρει απάντηση στο πεδίο», η Τουρκία αναβαθμίζει τις απειλές της για στρατιωτική προβολή ισχύος, έχοντας ήδη δημιουργήσει τετελεσμένα ιδίως στη Κυπριακή ΑΟΖ, όπου δεν επιτρέπει καμία δραστηριότητα ανεξάρτητου κράτους, καν ερευνών, χωρίς να έχει λόγο η ίδια για αυτό, αναφέρει ο υποναύαρχος εν αποστρατεία και αναλυτής γεωστρατηγικής, Στέλιος Φενέκος, στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη.

Όπως ο ίδιος τόνισε το ελληνικό σύστημα δεν μπορεί να επικάθεται στις «δάφνες» σημαντικών αμυντικών συμφωνιών με την αυταπάτη ότι αυτό αρκεί έναντι της επιλογής της αναθεωρητικής Τουρκίας  στρατηγικά να αναβαθμίζει διαρκώς τις προκλήσεις της.

 

Όλες οι ειδήσεις

Κοτζιάς για την ελληνοαμερικανική συμφωνία : «Οι ΗΠΑ μας επιτρέπουν να μπαίνουμε στην κουζίνα να πλένουμε πατάτες!

«Η Τουρκία αγνοεί και λοιδωρεί τις διεθνείς αντιδράσεις και οι πολιτικοί μας παριστάνουν τους αφελείς”! Χ.Καπούτσης

Πόσο εφικτή είναι μια ουσιαστική ,κοινή Ευρωπαϊκή λύση για την ενέργεια;

The post Οι «διπλωματικές πηγές» απορρίπτουν τις επιθετικές τουρκικές δηλώσεις και οι στρατιωτικοί χτυπούν καμπανάκι κινδύνου appeared first on Militaire.gr.

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας