Οι ΗΠΑ χαρίζουν στην Βουλγαρία δυο μαχητικά F-16 από την «μάντρα»…

Σύμφωνα με επίσημο δελτίο Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στην Σόφια, οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να κάνουν δώρο δυο μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Αεροπορία της Βουλγαρίας, που θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά βοηθήματα. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

«Σε συνδυασμό με την επίσκεψη του Βοηθού Γραμματέα Κούπερ, η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βουλγαρία ανακοινώνει με ευχαρίστηση ότι η αμερικανική Αεροπορία σκοπεύει να παράσχει δωρεάν δύο μη λειτουργικά αεροσκάφη F-16 στη βουλγαρική Αεροπορία, εφόσον η παραχώρηση αυτή εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο. Κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, αυτά τα δύο αεροσκάφη θα παραδοθούν μέσω του προγράμματος περί πλεοναζόντων αμυντικών συστημάτων (Excess Defence Articles) του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για χρήση ως εκπαιδευτικά βοηθήματα και γενικά εργαλεία εξοικείωσης για το προσωπικό της βουλγαρικής Αεροπορίας.

Η δωρεά αυτών των δύο μαχητών αποτελεί συνέχεια για την πρόσφατη αγορά της Βουλγαρίας οκτώ μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 70 από τις ΗΠΑ, η οποία ήταν ένα ουσιαστικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας που την φέρνει σε απαράμιλλο επίπεδο για την κοινή αποστολή ασφάλειας στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου.»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Τελευταία Άρθρα Κατηγορίας