Ολλανδική φρεγάτα Evertsen: To πλήρωμα περνά καλά!

Ολλανδική φρεγάτα Evertsen: To πλήρωμα περνά καλά!

Στις μεγάλες διεθνείς αποστολές τα πολεμικά πλοία μπορεί να κάνουν πολλές μέρες να πιάσουν λιμάνι, οπότε είναι σημαντικό το ηθικό του πληρώματος να παραμένει ψηλά. Έτσι μια σειρά από παραδόσεις αλλά και δραστηριότητες “εφευρίσκονται” κατά καιρούς για διασκέδαση. Οι παρακάτω φωτό είναι από την τρέχουσα αποστολή της ολλανδικής φρεγάτας HNLMS Evertsen, η οποία είναι ενταγμένη στην βρετανική αρμάδα Strike Group 21, που κάνει πολύμηνη ανάπτυξη στην Άπω Ανατολή με ναυαρχίδα το νέο βρετανικό αεροπλανοφόρο Queen Elizabeth.

Αρχικά έχουμε τη γνωστή ναυτική παράδοση του “βαπτίσματος” των ναυτικών όταν για πρώτη φορά διασχίζουν τον Ισημερινό. Οπου υποτίθεται βγαίνει ο Ποσειδώνας από τη θάλασσα για να τους κάνει το ανάλογο “μπάνιο” με διάφορα βρωμόνερα… Η παράδοση αυτή είναι από τις παλαιότερες και σε προηγούμενους αιώνες ήταν κανονικό και πολύ βίαιο καψώνι για τους “νεοφώτιστους” ναύτες.

Στις παρακάτω φωτό έχουμε μια άλλη εκδοχή ψυχαγωγίας, με το σκάφος να έχει πιάσει Σιγκαπούρη αλλά το πλήρωμα δεν μπορούσε να βγει στην στεριά λόγω καραντίνας για τον κορωνοιό. Οπότε οργανώθηκαν διάφορα παιχνίδια πάνω στο πλοίο.

 

 

Το άρθρο Ολλανδική φρεγάτα Evertsen: To πλήρωμα περνά καλά! εμφανίστηκε πρώτα στο Πτήση & Διάστημα.

Ρεπορτάζ -Πηγή: Χρήστος Γ. Κτενάς Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας