Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα
Πλάνα Απεριόριστης Shared  Φιλοξενίας

 

50off

50% ΕΚΠΤΩΣΗ !!!
Unlimited One Ετήσιο Κόστος €10.94 - €21.89
Unlimited Gold Ετήσιο Κόστος €24.44 - €48.89

Data Center Από τον Ηγέτη PhoenixNAP
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Ετήσια Πλάνα Shared Φιλοξενίας
Αγόρα Απεριόριστης  Φιλοξενίας!

Πάνω από 1.000 ειδικοί σε άσκηση κυβερνοπολέμου του ΝΑΤΟ – Τι έκαναν

Περίπου 150 στελέχη του ΝΑΤΟ με ειδίκευση τον κυβερνοχώρο -αριθμός διπλάσιος σε σύγκριση με πέρσι- συγκεντρώθηκαν στο Ταλίν της Εσθονίας αυτήν την εβδομάδα σε ένα μπεζ κτίριο της χιονισμένης πόλης. Σκοπός; Να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο κυβερνοπολέμου.

Επιπλέον, στην άσκηση συμμετείχαν εξ αποστάσεως σχεδόν 1.000 ειδικοί.

Το συγκεκριμένο σενάριο έχει γίνει πλέον υπαρκτό για τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ και τους συμμάχους τους μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επισημαίνει δημοσίευμα του Politico.

Σημειώνεται ότι το Κίεβο, πέρα από τις πυραυλικές επιθέσεις, καλείται να αμυνθεί στις συνεχείς προσπάθειες Ρώσων χάκερ να κάνουν δυσκολότερη τη ζωή των Ουκρανών. «Είναι προφανές ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στην πραγματικότητα», δήλωσε ο συνταγματάρχης Μπέρντ Χάνσεν, επικεφαλής του τμήματος κυβερνοχώρου στη Συμμαχική Διοίκηση Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ.

Οι κυβερνοδυνάμεις του ΝΑΤΟ παρακολουθούν στενά τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόσο για να βρουν τρόπους να βοηθήσουν το Κίεβο, όσο και για να αποτρέψουν τη Ρωσία από το να παραβιάσει υποδομές κρατών – μελών της Συμμαχίας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έδωσε κατεπείγοντα χαρακτήρα στην ετήσια άσκηση του ΝΑΤΟ, στην οποία περισσότερα από 40 κράτη – μέλη, σύμμαχοι και άλλοι οργανισμοί συνεργάζονται για να ανταποκριθούν σε προσομοιώσεις κυβερνοεπιθέσεων σε κρίσιμες υποδομές, όπως δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πλοία.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο Ταλίν συγκεντρώθηκαν αξιωματούχοι κυβερνοασφάλειας και τεχνικοί εμπειρογνώμονες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, προκειμένου να απαντήσουν, βάσει σεναρίου, σε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον συγκεκριμένου εδάφους. Το σενάριο προέβλεπε ότι στις 28 Νοεμβρίου, χάκερ εξαπέλυσαν ψηφιακή επίθεση σε νησί σε μια προσπάθεια να υποκλέψουν πληροφορίες και να «ρίξουν» το ηλεκτρικό δίκτυο. Το ΝΑΤΟ δεν έδωσε λεπτομέρειες για την άσκηση, η οποία πάντως κρίθηκε επιτυχής, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ Τσαρλς Έλιοτ, ο οποίος διηύθυνε την άσκηση.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Cyber ​​Range του ΝΑΤΟ, ένα κτίριο που σχεδιάστηκε και λειτούργησε το 2021 ως κέντρο εκπαίδευσης εμπειρογνωμόνων στον κυβερνοχώρο. Οι συμμετέχοντες απαγορεύεται να φέρουν προσωπικές συσκευές στους χώρους προσομοίωσης.

Τα αποτελέσματα της άσκησης ήταν αυστηρά μυστικά από αξιωματούχους του ΝΑΤΟ λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και τις πληροφορίες, αλλά ο συνταγματάρχης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ Τσαρλς Έλιοτ, ο διευθυντής της άσκησης, είπε στους δημοσιογράφους ότι κανείς δεν απέτυχε στην άσκηση. Αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αδυναμίες που βρέθηκαν.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πυροδοτήσει ερωτήματα σχετικά με το πώς το ΝΑΤΟ θα απαντούσε σε μια μεγάλης έκτασης κυβερνοεπίθεση εναντίον κράτους – μέλους, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να επικαλεστεί το Άρθρο 5. Για παράδειγμα, η κυβέρνηση της Αλβανίας εξέτασε το ενδεχόμενο να ζητήσει τη χρήση του άρθρου 5 φέτος έπειτα από εκτεταμένη ιρανική κυβερνοεπίθεση στα δίκτυα της χώρας. Βάσει του άρθρου 5, ενδεχόμενη επίθεση κατά κράτους – μέλους, θεωρείται επίθεση κατά όλων των μελών του ΝΑΤΟ.

The post Πάνω από 1.000 ειδικοί σε άσκηση κυβερνοπολέμου του ΝΑΤΟ – Τι έκαναν appeared first on Militaire.gr.

Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα   Πλάνα Απεριόριστης SSD Cloud Server Φιλοξενίας  

Cloud-15


Έκπτωση 15%

Personal Unlimited Cloud SSD €9.58
Business Unlimited Cloud SSD €11.58
Pro Unlimited Cloud SSD €13.58


Απόκτησε τον Δικό Σου Απεριόριστο SSD Cloud Server

USA SSD Data Center - Δωρεάν cPanel & SSL
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Πλάνα Cloud Server
Απόκτησε Tον Τώρα !

Άλλα Τελευταία Άρθρα ΚατηγορίαςΠαλαιότερα Άρθρα