Πέτσας: “Δεν υπάρχει διασπορά από μαθητή σε μαθητή. Τον ιό τον φέρνουν στα σχολεία απ΄έξω”

Το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που κατέγραψε η χώρα μας ήταν από τα βασικά ζητήματα στα οποία επικεντρώθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ειδικότερα για την πορεία του κορωνοϊό στη χώρας μας ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι

Τις τελευταίες, όμως, ημέρες υπάρχει -ιδίως μάλιστα σε συγκεκριμένες περιοχές- ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων. Παρατηρείται επίσης σημαντική πτώση του μέσου όρου της ηλικίας των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό. Βλέπουμε μια εικόνα-επανάληψη της περιόδου Ιουλίου-Αυγούστου.

Όπου οι νεότερες ηλικίες φαίνεται να επέστρεψαν στην κανονικότητα προ κορωνοϊού. Με αποτέλεσμα, είτε από κόπωση στην τήρηση των μέτρων, είτε από χαλάρωση, να βλέπουμε πολλά κρούσματα σε νεότερες ηλικίες, οι οποίοι είναι χωρίς συμπτώματα.

Ασυμπτωματικοί οι ίδιοι, χωρίς να το γνωρίζουν, μεταφέρουν τον ιό στις οικογένειες και τους οικείους τους.

Δεν τίθεται ζήτημα διασποράς του ιού στα σχολεία

Μάλιστα ερωτηθείς για την κατάσταση του ιού στα σχολεία και για το αν τίθεται ζήτημα διασποράς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πώς έχει διαπιστωθεί ότι στα σχολεία δεν υπάρχει ζήτημα διασποράς από μαθητή σε μαθητή, αλλά τα κρούσματα είναι πολύ περιορισμένα και συνήθως μαθητής ή εκπαιδευτικός φέρνει τον ιό από έξω μέσα στο σχολείο, αλλά δε γίνεται μεταφορά μεταξύ μαθητών.

Προς επίρρωση της απάντησή του επικαλέστηκε και τα στοιχεία που ανέφερε στη Βουλή αρχές της εβδομάδας η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης για τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω της πανδημίας σύμφωνα με τα οποία στη συγκριτική ανάλυση με τις χώρες του ΟΟΣΑ η Ελλάδα έχει τον τέταρτο μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα σε 33 χώρες, ότι μόνο το  3% των σχολικών τμημάτων έχουν πάνω από 25 μαθητές, καταλήγοντας πως η εξέλιξη στην παιδεία είναι πολύ ικανοποιητική.

Τελευταία Άρθρα Κατηγορίας