Πήρε το χρυσό, αλλά δεν του επιτρέπουν να παντρευτεί!

Πήρε το χρυσό, αλλά δεν του επιτρέπουν να παντρευτεί!

Ο Αρτέμ Ντολγκοπιάτ από το Ισραήλ θριάμβευσε στον τελικό των ασκήσεων εδάφους ανδρών στο Ολυμπιακό τουρνουά γυμναστικής και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, το πρώτο για τη χώρα του στη διοργάνωση στο Τόκιο και πρώτο στην Ιστορία των Ολυμπιακών στη γυμναστική.

Ο 24χρονος γυμναστής έτυχε υποδοχής ήρωα, σήμερα κατά την επιστροφή του στο Τελ Αβίβ, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ναφταλί Μπένετ, να κάνει λόγο για ιστορική επιτυχία. Μετά τους πανηγυρισμούς όμως, ξεκίνησαν και τα προσωπικά προβλήματα για τον χρυσό Ολυμπιονίκη, καθώς δεν του επιτρέπουν να παντρευτεί!

Ο Ντολγκοπιάτ γεννήθηκε στην Ουκρανία. Ο πατέρας του είναι Εβραίος, η μητέρα του όμως όχι. Και εκεί ξεκινούν τα προβλήματα, καθώς σύμφωνα με τους αυστηρή θρησκευτική παράδοση πρέπει η μητέρα να είναι Εβραία για να μπορέσει να γίνει αποδεκτός ο γάμος.

Ο νεαρός γυμναστής σκέφτηκε πως θα ήταν καλή ιδέα να γίνει πολιτικός γάμος σε χώρα του εξωτερικού, ώστε να λυθεί το θέμα, αλλά η οικογένεια της μνηστής του αρνήθηκε. Η μητέρα του μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και τόνισε: «Δεν του επιτρέπουν να παντρευτεί, γιατί εγώ δεν είμαι Εβραία».

Το θέμα έχει αποκτήσει και πολιτικές διαστάσεις με την Μεράβ Μικαελί, αρχηγό του εργατικού κόμματος, που μετέχει στον πολυκομματικό κυβερνητικό σχηματισμό και είναι υπουργός μεταφορών και οδικής ασφάλειας, να δηλώνει την υποστήριξη της στον Ντολγκοπιάτ: «Ηρθε ο καιρός όπου ο καθένας σε αυτή τη χώρα να μπορεί να παντρεύεται όπως θέλει».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Ρεπορτάζ -Πηγή: Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας