Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας

Πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως η κυβέρνηση αδιαφορεί για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας. Αφορμή για την τοποθέτηση της αντιπολίτευσης, ήταν η μη αποδοχή των τροπολογιών που πρότεινε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

«Η κυβέρνηση με τη στάση της δείχνει το αληθινό της πρόσωπο, που αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα των κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας αλλά και όσων έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση», αναφέρουν χαρακτηριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως η κυβέρνηση είπε «ξερό όχι» στις τροπολογίες για:

1) Πληρωμή πρόσθετων εφημεριών του ιατρικού προσωπικού που έγιναν στο ΕΣΥ από την 1η Ιουλίου 2020, λόγω των αυξημένων αναγκών που προκαλεί η πανδημία.

2) Δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και την απαγόρευση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από την πανδημία.

3) Λήψη μέτρων που αφορούν στην ενίσχυση των αναπήρων που είναι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων.

4) Κατάθεση στη Βουλή των πρακτικών της αρμόδιας Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που αφορούν στις προτάσεις τους για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας