Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα
Πλάνα Απεριόριστης Shared  Φιλοξενίας

 

50off

50% ΕΚΠΤΩΣΗ !!!
Unlimited One Ετήσιο Κόστος €10.94 - €21.89
Unlimited Gold Ετήσιο Κόστος €24.44 - €48.89

Data Center Από τον Ηγέτη PhoenixNAP
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Ετήσια Πλάνα Shared Φιλοξενίας
Αγόρα Απεριόριστης  Φιλοξενίας!

Ποιος ασχολείται με το προσωπικό των ΕΔ; Κανείς και η απόδειξη έρχεται με κείμενο από νησί του Αιγαίου

Μόλις προχθές ο πρώην ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής ,μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ,μεταξύ άλλων, ότι στα 3 χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έγιναν πολλά και για το προσωπικό! Υποθέτουμε ότι θα έχει εισπράξει χιλιάδες πικρά μειδιάματα… Αυτό που σίγουρα εισπράττει όχι μόνο ο κ.Στεφανής αλλά και ο ΥΕΘΑ και ο πολυφωτογραφημένος Α/ΓΕΕΘΑ είναι ένα κείμενο από την «καρδιά» του Αιγαίου… Το μεταφέρουμε μήπως και επιστρέψουν στην πραγματικότητα:

«Επικοινωνώ μαζί σας για να εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου και των συναδέλφων μου, για τη γενικότερη συμπεριφορά της τοπικής κοινωνίας απέναντι μας. Ήρθα στο νησί πριν ένα χρόνο με καλή διάθεση, όπως και στις προηγούμενες μεταθέσεις μου και σε καμία περίπτωση δεν είχα φανταστεί ότι θα αντιμετώπιζα τέτοιες συμπεριφορές από ντόπιους κατοίκους. Ειλικρινά, συχνά νιώθω ότι είμαστε το αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πώλησης προϊόντων και παροχής υπηρεσιών, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος με κάθε τρόπο. Παρόλα αυτά, συνεχίζω να πιστεύω πως η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας, αναγνωρίζει τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες καλούμαστε να λειτουργήσουμε, για να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την Πατρίδα και τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν εξαίρεση.

Αρχικά, θα σας μιλήσω για τις νέες τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τη διαδρομή Κύμη – Σκύρος και αντίστροφα. Οι ανατιμολογήσεις στις οποίες αναφέρομαι, ισχύουν από τη Δευτέρα 27-6-2022. Για τα στελέχη, μέχρι πρότινος, η Ναυτική Εταιρεία Σκύρου (sne.gr) παρείχε 25% έκπτωση (και πριν τέσσερις μήνες 50%) στο ατομικό εισιτήριο ενώ για την έκδοση του, απαιτούνταν η επίδειξη του ατομικού δελτίου εισόδου της Μονάδας στα εκδοτήρια.

Κατόπιν των πρόσφατων αλλαγών, λόγω αύξησης στις τιμές των καυσίμων, οι τιμές για μονή διαδρομή Κύμη – Σκύρος ή Σκύρος – Κύμη,  ήταν: Απλό: 19€, Στρατιωτικό: 14,30€,  Όχημα (4,25m): 39€

Από τις 27-6-2022, οι νέες τιμές ΔΕΝ προβλέπουν πλέον καμία έκπτωση για τους στρατιωτικούς. Λάβετε υπόψη σας ότι τους χειμερινούς μήνες, πριν τις αυξήσεις και λόγω επιδοτούμενης γραμμής, το στρατιωτικό εκπτωτικό (-50%) εισιτήριο διαμορφωνόταν στα 4,30€. Μιλάμε λοιπόν για μία αύξηση συνολικά άνω του 150% σε σχέση με τις προηγούμενες αξιοπρεπείς τιμές. Ένα στέλεχος, για να φτάσει στην Εύβοια και να επιστρέψει από αυτή, χωρίς να υπολογίζεται η μεταφορά οχήματος, χρειάζεται πλέον 40€ σε ακτοπλοϊκά για ταξίδι μιας ώρας και 40 λεπτών. Σε αυτά, προσθέστε τα καύσιμα, τα διόδια και το εισιτήριο του οχήματος και θα καταλάβετε το κόστος της μετάβασης και επιστροφής για έναν  στρατιωτικό.

Η ενέργεια αυτή της Ναυτικής Εταιρείας Σκύρου, που εξυπηρετεί μονοπωλιακά το δρομολόγιο Κύμη – Σκύρος, είναι απαράδεκτη για τα στελέχη. Η οικονομική κατάσταση όλων, επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα και κατανοώ ότι η κοινωνία γύρω μας αντιμετωπίζει και σοβαρότερα προβλήματα. Η τοπική κοινωνία όμως, η οποία σημειωτέον στην πλειοψηφία της κατέχει μετοχές στην Σκύρος Ναυτιλιακή Εταιρία, δεν δείχνει κανένα έμπρακτο ενδιαφέρον και σεβασμό στο Στρατιωτικό προσωπικό του νησιού που νοικιάζει τα σπίτια της, ψωνίζει από τα σούπερ μάρκετ της, σιτίζεται στην εστίαση της και συμμετέχει όπως φυσιολογικά συμβαίνει, στις λοιπές οικονομικές δραστηριότητες της Σκύρου.

Η μετακίνηση των στρατιωτικών από και προς το νησί της Σκύρου, από δικαίωμα έχει καταντήσει είδος πολυτελείας. ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ  ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΩΝ !

Με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσετε ότι όλες οι ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς επιβατικού κοινού, έχουν θεσπίσει ειδικές τιμές για το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στα νησιά που εξυπηρετούν. Η Ναυτική Εταιρεία Σκύρου, απαξιώνει εμάς και τις οικογένειες μας και αδιαφορεί παντελώς για το ποιοι ήμαστε, ποιες δυσχέρειες αντιμετωπίζουμε και τι προσφέρουμε στην Πατρίδα. Είναι τουλάχιστον ντροπή να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και να μας εξευτελίζουν κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της στέγασης, νομίζω ότι γνωρίζετε πολλά περισσότερα από εμένα και δε χρειάζεται να αναφερθώ εκτενέστερα για το πόσο σημαντικό είναι να αναληφθεί επιτέλους δράση από την πολιτική ηγεσία. Θα αναφερθώ όμως στο τι συμβαίνει στο νησί της Σκύρου και πως μας αντιμετωπίζουν. 

Αν θυμάμαι καλά, το 2010, όταν είχε παρθεί η απόφαση και αγοράστηκε από την ΠΑ οικόπεδο για ανέγερση οικημάτων στην περιοχή ‘Χωράφα’, ήρθε σε συνεννόηση ο τότε δήμαρχος με τον τότε Δκτη της 135ΣΜ, έτσι ώστε να του εκφράσει την δυσφορία της τοπικής κοινωνίας. Αυτό επειδή η ανέγερση των οικημάτων θα μείωνε τη ζήτηση για τα οικήματα που νοίκιαζαν οι ντόπιοι, με αποτέλεσμα την μείωση των εσόδων τους. Έτσι, επήλθε μια άτυπη συμφωνία για περιορισμό του αριθμού των οικημάτων που θα κατασκευάζονταν από την ΠΑ (το οικόπεδο χωράει τα διπλά από όσα χτίστηκαν τότε), με αντιστάθμισμα από πλευράς της τοπικής κοινωνίας, ένα πλαφόν στις τιμές των ενοικίων. Τα κόστη είχαν συμφωνηθεί για κατοικίες ενός ατόμου (μικρά), στα 180€/μήνα και για οικογενειακές κατοικίες (μεγάλα) στα 250€/μήνα. 

Η άτυπη αυτή συμφωνία, από το 2020 και έπειτα άρχισε να χαλαρώνει, να αθετείται και σήμερα πρακτικά να μην τηρείται καθόλου. Η σταδιακή και μεθοδική όπως φάνηκε αύξηση ενοικίων για τα ίδια ακριβώς σπίτια, με αρκετά μάλιστα να βρίσκονται και σε χειρότερη κατάσταση λόγω της φθοράς του χρόνου, ανήλθε στην τάξη των 30-40€ κάθε χρόνο. Στα σπίτια προς ενοικίαση, οι Σκυριανοί δεν κάνουν καμία υποτυπώδη συντήρηση, παρά μόνο όταν προκύψει σοβαρή ζημία που θα τους εμποδίσει να το νοικιάσουν στον επόμενο συνάδελφο. Αρκεί μόνο να σας πω πως τα ίδια μικρά σπίτια και σε χειρότερη πολλές φορές κατάσταση, που το 2019 μισθώνονταν 180-200€/μήνα, το 2020 έφτασαν στα 200-230€/μήνα και τώρα βρίσκονται στα 250-280€/μήνα. Η Σκύρος δεν είναι ούτε Μύκονος, ούτε Σαντορίνη για να ζητά τόσα χρήματα από τα στελέχη για τις κάτω του μετρίου υπηρεσίες που μας παρέχει.

Εδώ δεν πρόκειται μόνο για τις αυξημένες τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, των ενοικίων ή των προϊόντων αλλά για την ίδια την αξιοπρέπεια μας ως στρατιωτικοί, πόσο μάλλον όταν αυτοί υπηρετούν σε δυσπρόσιτη – παραμεθόριο νήσο. Πρόκειται για τον σεβασμό που θα έπρεπε να τυγχάνει η παρουσία μας στη ν. Σκύρο, όχι μόνο ως λειτουργών της πολιτείας αλλά και ως απλών πολιτών που χρηματοδοτούν αδιαμαρτύρητα τις ομολογουμένως ιδιαίτερα υψηλές τιμές υπηρεσιών και προϊόντων του νησιού. Δεν ζητάμε να μας λυπηθούν, ούτε επαιτούμε για σεβασμό, τον ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ !

Αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε προϊόντα σούπερ μάρκετ μέσω ίντερνετ (μεταφορά με courrier) ή να γεμίζουμε  ασφυκτικά τα οχήματα μας με ψώνια πριν έρθουμε στο νησί καθώς η απουσία ανταγωνισμού (καμία από τις γνωστές αλυσίδες δεν διατηρεί υποκατάστημα της στη Σκύρο), οδηγεί σε δυσβάσταχτες υπερτιμολογήσεις σε όλα τα προϊόντα, χωρίς φυσικά κανείς μας να μπορεί να διαμαρτυρηθεί πουθενά. Η ν. Λήμνος από όσο γνωρίζω, με εξαπλάσιο βέβαια πληθυσμό, διαθέτει τρεις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, δίνοντας έτσι επιλογές στους κατοίκους.  Κατ’ αυτό τον τρόπο, ο ανταγωνισμός λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών. Θα μπορούσε κανείς εύκολα να πει ότι σε όλα τα νησιά επικρατεί πάνω-κάτω η ίδια κατάσταση, ίσως και σε περιπτώσεις χειρότερη. Προσωπικά θα απαντήσω: δεν ήμαστε όλοι ίδιοι. 

Η πλειοψηφία των στελεχών έχει αφήσει τις οικογένειες της πίσω στους τόπους καταγωγής της και μηνιαίως δαπανά μεγάλο μέρος του εισοδήματος της σε ταξίδια και μετακινήσεις προκειμένου να βρεθεί για λίγο κοντά τους. Τους χειμερινούς μήνες, οι επιχειρήσεις του νησιού θα έβαζαν λουκέτο αν η υπηρεσία δεν χρηματοδοτούσε την τοπική αγορά με τα κονδύλια αγορών της ενώ οι ντόπιοι δεν θα είχαν κανένα έσοδο αν δεν ενοικιάζονταν οι υπερκοστολογημένες κατοικίες τους από τα στελέχη. Τέλος, γνωρίζω ότι υπάρχει άγραφη συμφωνία της ΠΑ και του Δήμου Σκύρου για την παροχή νοσηλείας και γενικότερα ιατρικών υπηρεσιών στους ντόπιους, σε αποκλειστικότητα από το 251 ΓΝΑ».

Αυτά συμβαίνουν μόνο σε ένα νησί του Αιγαίου. Υπάρχουν πολλά και χειρότερα όχι μόνο σε νησιά ,αλλά και στον Έβρο. Οι κύριοι Αρχηγοί και ειδικά ο καταδρομέας Α/ΓΕΕΘΑ , καλό είναι να ασχοληθούν με το προσωπικό. Αυτό το προσωπικό που παραιτείται κάθε μέρα. Αυτό το προσωπικό που αναγκάζεται να δουλέψει «δεύτερη δουλειά» εκτός υπηρεσίας για να τα βγάλει πέρα. Δεν έχουν ακούσει τίποτα γι ΄ αυτά; Δεν ξέρουν τι γίνεται; 

The post Ποιος ασχολείται με το προσωπικό των ΕΔ; Κανείς και η απόδειξη έρχεται με κείμενο από νησί του Αιγαίου appeared first on Militaire.gr.

Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα   Πλάνα Απεριόριστης SSD Cloud Server Φιλοξενίας  

Cloud-15


Έκπτωση 15%

Personal Unlimited Cloud SSD €9.58
Business Unlimited Cloud SSD €11.58
Pro Unlimited Cloud SSD €13.58


Απόκτησε τον Δικό Σου Απεριόριστο SSD Cloud Server

USA SSD Data Center - Δωρεάν cPanel & SSL
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Πλάνα Cloud Server
Απόκτησε Tον Τώρα !

Άλλα Τελευταία Άρθρα ΚατηγορίαςΠαλαιότερα Άρθρα