Πολεμικό Ναυτικό: Ελληνικό “τείχος” στο Αιγαίο, αλλά “κόλλησαν” οι SPIKE;

Πολεμικό Ναυτικό: Ελληνικό “τείχος” στο Αιγαίο, αλλά “κόλλησαν” οι SPIKE;

Την στιγμή που η Άγκυρα δεν έχει σταματήσει να προκαλεί με κάθε τρόπο, αναζητώντας διαρκώς διεξόδους στην εσωτερική της κρίση, μέσα από τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, η ηγεσία του όπλου εξέπεμψε το δικό της μήνυμα αποτροπής σε μια περίοδο μάλιστα που ο επαναεξοπλισμός του στόλου έχει μπει σε πρώτη προτεραιότητα για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την κυβέρνηση. Ο Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού κατά την ομιλία του σημείωσε εμφατικά ότι «το Πολεμικό Ναυτικό υπερασπίζεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ορθώνοντας ένα αδιαπέραστο τείχος αποτροπής, στο Αιγαίο και όπου αλλού απαιτηθεί και όπως πρόσφατα αποδείχτηκε, για όσο απαιτηθεί.

ΤΟΥ Γ.Σ.
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Είναι πολύ νωπές οι στιγμές που το σύνολο σχεδόν των πλοίων και των πληρωμάτων μας, δρώντας αποφασιστικά, στο πλαίσιο των εντολών του κυρίου Α/ΓΕΕΘΑ, χωρίς κανέναν ενδοιασμό ή δεύτερη σκέψη, χωρίς καμία έκπτωση στην προσήλωσή τους στην αποστολή, επιχειρώντας από την Ανατολική Μεσόγειο έως το Βόρειο Αιγαίο σε μια πρωτοφανή σε χρονική διάρκεια κινητοποίηση, απέδειξαν ότι η θαλάσσια κυριαρχία μας και δεν διαπραγματεύεται και άριστα υπερασπίζεται». Και όπως σημειώνουν πηγές από το Ναυτικό Επιτελείο αυτό ακριβώς που έγινε το καλοκαίρι του 2020, τα πληρώματα στον στόλο, με όσα προβλήματα κι αν αντιμετωπίζουν στα γερασμένα καράβια, είναι έτοιμα να το επαναλάβουν ανά πάσα στιγμή, εφόσον η Τουρκία επιχειρήσει ξανά να προκαλέσει είτε στο Αιγαίο, είτε στην Μεσόγειο.

Από την άλλη πλευρά πάντως ο «πυρετός» που επικρατεί ώστε το ναυτικό να προλάβει τις υπογραφές για τις Belh@ra, μεταφράζεται σε ρυθμούς με φουλ τις μηχανές, ώστε τα στελέχη που έχουν αναλάβει την διαδικασία για το Ελληνογαλλικό προσύμφωνο να φτάσουν εγκαίρως στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας με το προσύμφωνο. Μέσα σε όλη αυτή την πίεση χρόνου δεν σταματούν και οι διαπραγματεύσεις που αφορούν τις κορβέτες αλλά και η συμμετοχή της αμυντικής βιομηχανίας.

Η διαδικασία της επιλογής ήταν επίπονη και μακρόχρονη γεγονός που στέρησε από το Πολεμικό Ναυτικό, να έρθουν πιο νωρίς οι φρεγάτες. Αλλά όπως σημειώνεται, αυτό ήταν απαραίτητο ώστε να επιτευχθούν όλες οι καλύτερες λύσεις για να εισέλθει πολύ πιο γρήγορα το ναυτικό στην ψηφιακή εποχή, με πλοία που αλλάζουν τους όρους στο πεδίο του ναυτικού πολέμου. Αυτό μάλιστα ήταν ένα επιπλέον σημείο που μπορεί κανείς να κρατήσει από την ομιλία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο οποίος ξεκαθάρισε πως αυτή η διαπραγμάτευση ωθήθηκε μέσα από την επιμονή των στελεχών που είχαν επιφορτιστεί με τις συνομιλίες… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

The post Πολεμικό Ναυτικό: Ελληνικό “τείχος” στο Αιγαίο, αλλά “κόλλησαν” οι SPIKE; first appeared on Defence-point.gr.

Ρεπορτάζ -Πηγή: newsroom Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας