Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα
Πλάνα Απεριόριστης Shared  Φιλοξενίας

 

50off

50% ΕΚΠΤΩΣΗ !!!
Unlimited One Ετήσιο Κόστος €10.94 - €21.89
Unlimited Gold Ετήσιο Κόστος €24.44 - €48.89

Data Center Από τον Ηγέτη PhoenixNAP
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Ετήσια Πλάνα Shared Φιλοξενίας
Αγόρα Απεριόριστης  Φιλοξενίας!

Πρωτοβουλίες για την οριστική επίλυση του οικιστικού – δασικού ζητήματος στο Δήμο Διονύσου

Πρωτοβουλίες για την οριστική επίλυση του οικιστικού – δασικού ζητήματος στο Δήμο Διονύσου

Τη ρητή δέσμευση του Υφυπουργού Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά, ότι με μέριμνα του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό όλες οι απαιτούμενες ενέργειες με σκοπό την οριστική και δίκαιη επίλυση του οικιστικού – δασικού προβλήματος του Δήμου Διονύσου, το οποίο ταλανίζει επί δεκαετίες χιλιάδες ιδιοκτήτες που βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας, έλαβε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης κατά τη συνάντησή τους, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Διονύσου.

Συγκεκριμένα ο κ. Ταγαράς αφού ξεκαθάρισε ότι αντιλαμβάνεται απόλυτα την πιεστική ανάγκη να αρθεί η εκκρεμότητα του οικιστικού – δασικού ζητήματος και να υπάρξει αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος χιλιάδων ιδιοκτητών, αναγνωρίζοντας επίσης ότι το πρόβλημα αυτό συνιστά ειδική περίπτωση για τα οικιστικά δεδομένα της χώρας, υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την οριστική επίλυσή του σε στέρεες βάσεις, μέσω Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ), προκειμένου αυτή τη φορά η προσπάθεια να τελεσφορήσει, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο παρελθόν.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκαν οι παρακάτω ενέργειες, όπως ενημερώνει σχετικά ο Δήμος:

1) Η πραγματοποίηση διευρυμένης σύσκεψης, πιθανότατα εντός του Οκτωβρίου 2022, με τη συμμετοχή των αρμοδίων σε πολιτικό, πολεοδομικό και δασικό επίπεδο (πολιτικής ηγεσίας κ.Ν.Ταγαρά και κ.Γ. Αμυρά και αντίστοιχων ειδικών επιστημόνων και ειδικών), της Δημοτικής Αρχής (Δημάρχου κ. Γ.Καλαφατέλη και αρμόδιων Αντιδημάρχων) καθώς και της Δημοτικής Υπηρεσίας Δόμησης, προκειμένου συνεξετάζοντας το οικιστικό και δασικό πρόβλημα του Δήμου Διονύσου, να καταγραφούν τα όποια εμπόδια από όλες τις πλευρές.

2) Στη συνέχεια, θα λάβουν χώρα επί μέρους -και με την κατάλληλη σύνθεση κάθε φορά- τεχνικές συναντήσεις, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, προκειμένου να αναζητηθεί κοινή συνισταμένη για την υπέρβαση των όποιων εμποδίων και κυρίως αυτών που θέτει η δασική νομοθεσία, που θα αποτελεί την τεκμηρίωση ότι η προτεινόμενη λύση θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, προεξοφλώντας την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

3) Μετά από αυτά θα καταστεί δυνατό να υπάρξει η απαραίτητη έγκριση εκ μέρους του ΥΠΕΝ, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία προκήρυξης των Αυτοτελών μελετών για τα όρια των επίμαχων περιοχών του Δήμου και η έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων, που θα τα καθιστούν νόμιμα με τρόπο οριστικό και αμετάκλητο.

4) Εν τω μεταξύ θα αρχίσει απρόσκοπτα και χωρίς εμπόδια η εκπόνηση των μελετών που προβλέπει η προκήρυξη των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Τ.Π.Σ.) -εξαιρουμένων των ως άνω αυτοτελών μελετών για τα όρια- ώστε στη συνέχεια, με την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων, να ανοίξει ο δρόμος για την πολεοδομική οργάνωση των περιοχών μας, ώστε αυτές να καταστούν βιώσιμες με τους απαραίτητους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, προς όφελος όλων των Δημοτών μας.

Ρεπορτάζ -Πηγή: Χρήστος Ράπτης Σύνδεσμος

Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα   Πλάνα Απεριόριστης SSD Cloud Server Φιλοξενίας  

Cloud-15


Έκπτωση 15%

Personal Unlimited Cloud SSD €9.58
Business Unlimited Cloud SSD €11.58
Pro Unlimited Cloud SSD €13.58


Απόκτησε τον Δικό Σου Απεριόριστο SSD Cloud Server

USA SSD Data Center - Δωρεάν cPanel & SSL
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Πλάνα Cloud Server
Απόκτησε Tον Τώρα !

Άλλα Τελευταία Άρθρα ΚατηγορίαςΠαλαιότερα Άρθρα