Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα
Πλάνα Απεριόριστης Shared  Φιλοξενίας

 

50off

50% ΕΚΠΤΩΣΗ !!!
Unlimited One Ετήσιο Κόστος €10.94 - €21.89
Unlimited Gold Ετήσιο Κόστος €24.44 - €48.89

Data Center Από τον Ηγέτη PhoenixNAP
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Ετήσια Πλάνα Shared Φιλοξενίας
Αγόρα Απεριόριστης  Φιλοξενίας!

Πρώιμη διάγνωση σε καρκίνο του πνεύμονα με νέα μέθοδο βιοψίας

Πρώιμη διάγνωση σε καρκίνο του πνεύμονα με νέα μέθοδο βιοψίας

Φως σε καρκινικά κύτταρα στον πνεύμονα, τα οποία είναι πολύ μικρά για να ανιχνευτούν με την υπάρχουσα τεχνολογία διάγνωσης, κατάφερε να ρίξει ομάδα ερευνητών από το Αντικαρκινικό Κέντρο Άμπραμσον, του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας.

Η εξέλιξη αυτή, αναμένεται να επιτρέψει την αναγνώριση του καρκίνου του πνεύμονα όταν ακόμη βρίσκεται σε κυτταρικό επίπεδο, σε πραγματικό χρόνο και με βιοψία, γεγονός που θα πετύχει έγκαιρη διάγνωση για καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Ένα ακόμη πιο ενθαρρυντικό στοιχείο ήταν ότι χρησιμοποιήθηκαν 20 βιοψίες που ελέγχθηκαν από πέντε μη ειδικούς αξιολογητές και η νέα μέθοδος αποδείχθηκε 96% ακριβής στη διάγνωση της κακοήθειας ή μη και δεν υπήρξαν ψευδώς αρνητικές διαγνώσεις.

Τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας δημοσιεύθηκαν στο Nature Communications.

Για την εφαρμογή της νέας μεθόδου, χρησιμοποιείται ένα καινούριο σκιαγραφικό φάρμακο με  το οποίο τα κύτταρα αυτά «φωσφορίζουν», ενώ για την ανακάλυψή τους μέσα στον ιστό του πνεύμονα, χρησιμοποιείται μια καινούρια απεικονιστική πλατφόρμα με έναν υπέρυθρο ανιχνευτή καρκινικών κυττάρων με βελόνα και  ένα μικροσκόπιο με λέιζερ για τη λήψη του δείγματος στο οποίο θα γίνει η βιοψία την ίδια στιγμή και το αποτέλεσμα θα φανεί σε πραγματικό χρόνο.

Οι βιοψίες ύποπτου ιστού δεν είναι πάντα αποτελεσματικές, επειδή πολλές φορές οι όζοι αυτοί μπορεί να είναι τόσο μικροί, που δεν φαίνονται, ώστε να αφαιρεθούν και να ελεγχθούν περαιτέρω. Αυτό όχι μόνο αφήνει πολλούς ασθενείς και γιατρούς στην άγνοια αν υπάρχει καρκίνος ή όχι, αλλά απαιτεί πρόσθετες βιοψίες και ακτινολογική παρακολούθηση έως ότου ο όζος γίνει αρκετά μεγάλος ώστε να φανεί, να αφαιρεθεί και να αξιολογηθεί με ιστολογική εξέταση η οποία χρειάζεται αρκετές ημέρες για να ολοκληρωθεί.

«Η δυνατότητα να «φωτίσουμε» ένα μεμονωμένο κύτταρο που είναι αόρατο στο μάτι, δίνει την ευκαιρία στους ασθενείς για έγκαιρη διάγνωση πριν εξαπλωθεί ο καρκίνος. Μπορεί επίσης να βελτιώσει τις πληροφορίες που παίρνουμε από τις βιοψίες και μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές μας να εντοπίζουμε έγκαιρα τον καρκίνο», δήλωσε ο Γκρέγκορι Κένεντι, ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Πεν.

Από την πλευρά του, ο Σουνίλ Σινγκάλ, διευθυντής του τμήματος Θωρακοχειρουργικής, αναπληρωτής καθηγητής στο Ερευνητικό Κέντρο Γουίλιαμ Μολ Μίσεϊ και διευθυντής του Κέντρου Χειρουργικής Ακριβείας στο Αντικαρκινικό Κέντρο Άμπραμσον του Πεν τόνισε πως «με αυτή την έρευνα μπορεί να είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε και να διαγνώσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια βλάβες που θα μπορούσαν να είναι καρκινικές, και μάλιστα τόσο μικρές που να μπορούν να παρακάμπτουν τις τυπικές διαγνωστικές μας ικανότητες. Η αναζήτηση για τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα σε πρώιμα στάδια είναι κεντρικό στοιχείο της έρευνάς μας, καθώς η έγκαιρη ανίχνευση είναι τόσο στενά συνδεδεμένη με τις πιθανότητες για επιτυχή θεραπεία».

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι αυτή η προσέγγιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση και άλλων τύπων καρκίνου. Οι ερευνητές του Πεν και οι συνεργάτες του κλάδου έχουν πρωτοστατήσει σε νέες, συμπληρωματικές, στοχευμένες τεχνολογίες απεικόνισης για καρκίνους του πνεύμονα, του εγκεφάλου, του μαστού, του σαρκώματος, της κεφαλής και του τραχήλου και του ουροποιητικού συστήματος. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε πρόσφατα το νέο σκιαγραφικό για χρήση σε ενήλικες ασθενείς με καρκίνο των ωοθηκών ως πρόσθετο κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης για τον εντοπισμό καρκινικών βλαβών.

Ρεπορτάζ -Πηγή: Άννα Παπαδομαρκάκη Σύνδεσμος

Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα   Πλάνα Απεριόριστης SSD Cloud Server Φιλοξενίας  

Cloud-15


Έκπτωση 15%

Personal Unlimited Cloud SSD €9.58
Business Unlimited Cloud SSD €11.58
Pro Unlimited Cloud SSD €13.58


Απόκτησε τον Δικό Σου Απεριόριστο SSD Cloud Server

USA SSD Data Center - Δωρεάν cPanel & SSL
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Πλάνα Cloud Server
Απόκτησε Tον Τώρα !

Άλλα Τελευταία Άρθρα ΚατηγορίαςΠαλαιότερα Άρθρα