Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε ανά ώρα σε συνθήκες καύσωνα

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε ανά ώρα σε συνθήκες καύσωνα

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, 18:00

Η δρ. Stacie Stephenson, ειδική στην λειτουργική ιατρική και διατροφολόγος τονίζει ότι η καλοκαιρινή ζέστη μας κάνει να ιδρώνουμε περισσότερο.

Όσο περισσότερο ιδρώνουμε, τόσο περισσότερο νερό χάνει το σώμα μας και ως εκ τούτου αν δεν αντισταθμίσουμε αυτήν την απώλεια υγρασίας μέσω της κατανάλωσης νερού, μπορεί να διατρέξουμε σοβαρό κίνδυνο αφυδάτωσης.

«Όσοι βρίσκονται σε κλίμα με υψηλές θερμοκρασίες πρέπει να πίνουν περισσότερο νερό, ειδικά αν έχουν έντονη φυσική δραστηριότητα σε εξωτερικούς, θερμούς χώρους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πόσο πρέπει να πίνουμε;

«Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προτείνει να πίνετε ένα ποτήρι νερό κάθε 15-20 λεπτά όταν κινήστε σε εξωτερικούς χώρους στην ζέστη, ακόμα και αν βρίσκεστε υπό σκιά» επισημαίνει η δρ. Stacie Stephenson.

«Εάν δεν είστε τόσο δραστήριοι, αν για παράδειγμα χαλαρώνετε κάτω από την ομπρέλα σας στην παραλία, μπορεί να είστε εντάξει και με το να πίνετε ένα ποτήρι κάθε ε 20-30 λεπτά» αναφέρει.

«Η αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή πίεση, την καρδιαγγειακή λειτουργία και την αγγειακή λειτουργία, αυξάνοντας την πίεση στο νευρικό σύστημα και θέτοντας τους ανθρώπους σε μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τη διάθεση και την συγκέντρωση, για να μην αναφέρουμε την αντοχή, την ταχύτητα, τη δύναμη και την ενέργεια», καταλήγει η δρ. Stacie Stephenson.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Ρεπορτάζ -Πηγή: Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας