ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φρεγάτες για το Πολεμικό μας Ναυτικό. Ποιοι προηγούνται, ποιοι είναι εκτός;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φρεγάτες για το Πολεμικό μας Ναυτικό. Ποιοι προηγούνται, ποιοι είναι εκτός;

Το προπερασμένο Σάββατο, στο Μέγαρο Μαξίμου έλαβε χώρα η διευρυμένη σύσκεψη όπου συμμετείχε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος, ο ΥΦΕΘΑ Α.Στεφανής, ενώ μαζί τους ήταν οι ΑΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος, ο ΑΓΕΝ Σ.Πετράκης, καθώς και άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως φυσικά και ο ΓΔ της ΓΔΑΕΕ Α.Αλεξόπουλος. Συμμετείχαν φυσικά και μέλη της κυβέρνησης.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η βελτιωμένη πρόταση της Damen για το πρόγραμμα των νέων φρεγατών του ΠΝ!

Ο ΑΓΕΝ κατά κύριο λόγο, μαζί με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, αλλά και τη συνδρομή του ΑΓΕΕΘΑ, παρουσίασαν όλες τις φρεγάτες που έχουν αξιολογήσει οι αρμόδιες επιτροπές του ΓΕΝ, τις λύσεις για τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, αλλά και τις προτάσεις για την περίφημη Ενδιάμεση Λύση.

Το κύριο βάρος δόθηκε στο κατά πόσο οι προτεινόμενες νέες φρεγάτες,καλύπτουν τις ανάγκες του Πολεμικού μας Ναυτικού, ενώ στη παρουσίαση δεν υπήρχε εμπλοκή άλλων παράπλευρων παραγόντων, όπως για παράδειγμα αν οι προτάσεις σχετίζονται με τη γεωστρατηγική σημασία των χωρών από τις οποίες εκπορεύονται.

ΕΞΕΛΙΞΗ: Νέα γαλλική πρόταση για τις φρεγάτες, ενσωμάτωση και των MICA NG

Οι προτάσεις, από πλευράς ΥΠΕΘΑ, χωρίστηκαν όπως το αντιληφθληκαμε εμείς, σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη, είναι αυτές που “περνούν” τη βάση του ΠΝ, σε βασικές παραμέτρους, όπως η ωριμότητα, η εφικτότητα, η κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών, αλλά, και αυτές που βάσει των προτάσεων, “χωράνε” στο budget. Η δεύτερη είναι προτάσεις που το ΠΝ έχει ζητήσει να γίνουν βελτιώσεις, προκειμένου να καλύψουν τις απαιτήσεις, ενώ η τρίτη κατηγορία είναι αυτή, που βρίσκεται εκτός διαγωνισμού πάλι για διάφορους λόγους, όπως για παράδειγμα το πολύ υψηλό κόστος, ή η ανωριμότητα του σχεδιασμού.

Ποια πρόταση ωφελεί τυχόν “σπάσιμο” της Ενδιάμεσης Λύσης και της αγοράς φρεγατών; Γάλλοι, Ιταλοί και Ισπανοί οι κερδισμένοι

Σύμφωνα πάντα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, η πρώτη κατηγορία, δηλαδή οι φρεγάτες που περνούν στο -θεωρητικό- δεύτερο γύρο, είναι ως εξής:…

Η συνέχεια στο navaldefence.gr, εδώ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

Ρεπορτάζ -Πηγή: ΠΤΗΣΗ Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας