ΣΟΕΔ: Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τον Σχολικό εκφοβισμό (bullying)

ΣΟΕΔ: Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τον Σχολικό εκφοβισμό (bullying)

ΣΟΕΔ Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με αντικείμενο τον «Σχολικό εκφοβισμό (bullying) και την  ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο των δράσεών τους για την ενημέρωση/ευαισθητοποίηση της οικογένειας και της ευρύτερης κοινότηταςτο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» (ΟΚΑΝΑ) με πρόεδρο τον κ. Ευθύμιο Ζιγγιρίδη και τοΣωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ο.Ε.Δ) με πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Κοντούρη, πραγματοποίησαν ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός (bullying) και ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Σε μια δύσκολη εποχή που διανύουμε, λόγω της πανδημίας, τα δύο σωματεία αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τη συγκεκριμένη ημερίδα δια ζώσης και όχι αποκλειστικά διαδικτυακά, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα (όσοι παραβρέθηκαν) να ανταλλάξουν απόψεις, να ενημερωθούν και να συζητήσουν τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως γονείς, ως επαγγελματίες, ως πολίτες σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα.

Ομιλητές ήταν η κ. Άρτεμις Τσίτσικα, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (ΕΕΕΙ), η οποία ανέπτυξε το θέμα «Εκφράσεις βίας στο σχολικό περιβάλλον» και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλειος Παπακώστας, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, το θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ασφαλείας στον κυβερνοχώρο – Ο ρόλος της ΔΙ.Δ.Η.Ε.».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλίας της Ι. Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τηρήθηκαν με απόλυτη ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ , όπως, έλεγχος με rapidtest για παιδιά άνω των 12 ετών από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρισκόταν στο χώρο, έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης από την ομάδα της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, αποστάσεις στην αίθουσα, χρήση μάσκας και το ποσοστό παρουσίας ατόμων. Οι διοργανωτές ζητούν την κατανόηση από όσους δεν τους επετράπη η είσοδος, αλλά δυστυχώς η νομοθεσία είναι απόλυτη.

Για όσους δεν κατάφεραν να παραβρεθούν, η εκδήλωση έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουνΡεπορτάζ : Armyvoice News Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας