Στα αποκαλυπτήρια προτομής του Καραϊσκάκη ο ΑΓΕΕΘΑ [pics]

Στα αποκαλυπτήρια προτομής του Καραϊσκάκη ο ΑΓΕΕΘΑ [pics]

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστη, χθες, Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του μεγάλου οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821 στρατηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του ήρωα που ανεγέρθη στην κεντρική πλατεία του Αιτωλικού και απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο εξήρε τα ηγετικά χαρίσματα και τις στρατιωτικές αρετές του αρχιστρατήγου της Ρούμελης.

Το αγέρωχο πρόσωπο του στρατηγού, είπε ο κ. Φλώρος, «αποτελεί πηγή στρατιωτικής έμπνευσης και εθνικής έπαρσης, δείχνοντας τον δρόμο της αυταπάρνησης και της μαχητικότητας που πρέπει να βαδίσουμε, προκειμένου να κρατήσουμε την Ελλάδα ελεύθερη και υπερήφανη όπως μας την παρέδωσε εκείνος».

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ανέφερε ακόμη ότι η πατρίδα μας συνεχίζει και σήμερα να βγάζει ανθρώπους με το ηρωικό φρόνημα του Καραϊσκάκη, παραπέμποντας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που με την αποφασιστική του παρουσία σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα που εξασφαλίζει την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Όπως ανακοινώθηκε, την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο δήμαρχος Μεσολογγίου και πολλοί άλλοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτο: ΓΕΕΘΑ

Ρεπορτάζ : Διονύσης Χατζημιχάλης Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας