Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα
Πλάνα Απεριόριστης Shared  Φιλοξενίας

 

50off

50% ΕΚΠΤΩΣΗ !!!
Unlimited One Ετήσιο Κόστος €10.94 - €21.89
Unlimited Gold Ετήσιο Κόστος €24.44 - €48.89

Data Center Από τον Ηγέτη PhoenixNAP
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Ετήσια Πλάνα Shared Φιλοξενίας
Αγόρα Απεριόριστης  Φιλοξενίας!

Στο μικροσκόπιο η «τριδημία» των ιών – Τα κοινά συμπτώματα και οι διαφορές

Στο μικροσκόπιο η «τριδημία» των ιών – Τα κοινά συμπτώματα και οι διαφορές

Τρεις αναπνευστικοί ιοί (o RSV, o ιός της γρίπης αλλά και ο SARS-CoV-2) φαίνεται να… πρωταγωνιστούν και στη χώρα μας, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχίες για έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα. Δεδομένου όμως πως τα συμπτώματα που κατά κανόνα προκαλούν είναι κοινά, είναι ιδιαίτερα δύσκολο κανείς να αποκρυπτογραφήσει από τι πάσχει. Ή μήπως όχι;

Οι γιατροί της θεραπευτικής κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Ροδάνθη-Ελένη Συρίγου, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα τελευταία δεδομένα επιχειρώντας να δημιουργήσουν έναν πρακτικό οδηγό για το πώς μπορούμε να διακρίνουμε τους τρεις αυτούς ιούς που έχουν ως στόχο το αναπνευστικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης – Εποχικές ιώσεις: Ποιος μηχανισμός μπορεί να προλάβει τα χειρότερα στην επικείμενη «τριδημία»

Πιο συγκεκριμένα και αντλώντας στοιχεία από τις ΗΠΑ, διαπιστώνουν πως έξι στους 100.000 ηλικιωμένους αμερικανούς ενήλικες νοσηλεύονται με RSV.

Μάλιστα και σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), το ποσοστό αυτό είναι περίπου 10 φορές υψηλότερο από το αναμενόμενο. Παράλληλα όμως ο Thomas Russo από το Πανεπιστήμιο του Buffalo αναφέρει ότι τα παιδιατρικά κρούσματα έχουν εκτοξευθεί στα ύψη φέτος και η επίδραση στους ενηλίκους συνδέεται με αυτό το κύμα.

Υπό τις εξελίξεις αυτές, η μεγαλύτερη ανησυχία των ειδικών είναι η αυξημένη πιθανότητα η λοίμωξη RSV να προκαλέσει επιλεγμένη πνευμονία, καθώς και η πιθανή αλληλοεπικάλυψη των ιών SARS-CoV-2, RSV και γρίπης. Τα πιο κοινά συμπτώματα και των τριών ιών είναι η καταρροή, ο βήχας, η απώλεια όρεξης και ο πυρετός.

Διαφορές

Εν τούτοις, οι ειδικοί διαπιστώνουν και σημαντικές διαφορές. Ετσι, τα συμπτώματα του γαστρεντερικού συστήματος αποτελούν μια σημαντική ένδειξη του ιού SARS-CοV-2 και λιγότερο της γρίπης.

«Αυτό συμβαίνει εν μέρει επειδή ο ιός SARS-CoV-2 προσκολλάται στους υποδοχείς ACE2 που βρίσκονται τόσο στους πνεύμονες όσο και στο έντερο, επομένως μπορεί να επηρεάσει και τα δύο μέρη του σώματος» εξηγούν οι επιστήμονες του ΕΚΠΑ.

Χαρακτηριστικές εκδηλώσεις της COVID-19 είναι όμως και η απώλεια γεύσης και όσφρησης.

Ενα ακόμη όμως σημάδι-κλειδί είναι και ο χρόνος εμφάνισης των συμπτωμάτων. Ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον ιό της γρίπης τείνουν να εμφανίζουν συμπτωματολογία πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους ιούς και σε μεγαλύτερη βαρύτητα σε σχέση με την έναρξή τους.

Από την άλλη, το φτέρνισμα, η καταρροή και ο συριγμός είναι μερικά χαρακτηριστικά συμπτώματα του RSV.

«Είναι πολύ σημαντικό για τον διαχωρισμό των ιών που προσβάλλουν παιδιά και ενηλίκους να ελέγχονται τα άτομα που εμφανίζουν την αντίστοιχη συμπτωματολογία, καθώς υπάρχουν συνδυαστικά τεστ τα οποία μπορούν να ελέγξουν για νόσηση από τον ιό της γρίπης, RSV και COVID-19» καταλήγουν οι ειδικοί του ΕΚΠΑ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Ρεπορτάζ -Πηγή: Μάρθα Καϊτανίδη Σύνδεσμος

Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα   Πλάνα Απεριόριστης SSD Cloud Server Φιλοξενίας  

Cloud-15


Έκπτωση 15%

Personal Unlimited Cloud SSD €9.58
Business Unlimited Cloud SSD €11.58
Pro Unlimited Cloud SSD €13.58


Απόκτησε τον Δικό Σου Απεριόριστο SSD Cloud Server

USA SSD Data Center - Δωρεάν cPanel & SSL
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Πλάνα Cloud Server
Απόκτησε Tον Τώρα !

Άλλα Τελευταία Άρθρα ΚατηγορίαςΠαλαιότερα Άρθρα