Στόλος, Πολεμικό Ναυτικό: Η ανανέωση είναι project που θα συνεχιστεί…

Στόλος, Πολεμικό Ναυτικό: Η ανανέωση είναι project που θα συνεχιστεί…

Μόνο καθησυχασμένοι δεν είναι οι Επιτελείς στο Πολεμικό Ναυτικό σ’ ότι αφορά τα πλοία του στόλου διότι μπορεί να έγιναν επίσημες ανακοινώσεις για τις φρεγάτες Belh@ra και να είναι σχεδόν βέβαιο ότι το επόμενο βήμα- που δεν θ’ αργήσει- να «σφραγίζει» τις κορβέτες Gowind, όμως τα πληρώματα και οι Επιτελείς γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι πρώτον πρέπει ο στόλος ν’ αντέξει και δεύτερον πως δεν αρκούν αυτά τα πλοία για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γ.Σ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Τα πληρώματα λοιπόν εκείνο που ξέρουν είναι ότι ακόμη κι αν αύριο για παράδειγμα υπάρξει υπογραφή για τις Gowind, όπου οι Γάλλοι υπόσχονται παράδοση σε 32 μήνες, αυτά τα πλοία θα κριθούν επιχειρησιακά όχι στην παράδοση αλλά περίπου μετά από ενάμιση χρόνο.Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για την πρώτη «μπλε» Belh@ra που πρόκειται να παραδοθεί στις αρχές του 2025.

Το πέρασμα του πληρώματος για εν πλω μαθήματα απαιτεί τον χρόνο του, αν και στον στόλο υπάρχει η ευελιξία και ο προγραμματισμός που χρειάζεται για ταχύρρυθμα μαθήματα στο Αρχιπέλαγος και μάλιστα πολλές φορές κάτω από πραγματικές συνθήκες.

Και επειδή βρισκόμαστε προς την δύση του 2021 το μείζον θέμα- εκτός των διαδικασιών για τα νέα πλοία- ποια θα είναι η τύχη των ΜΕΚΟ καθώς οι τέσσερις Γερμανικές φρεγάτες που παρέλαβε το Πολεμικό Ναυτικό την δεκαετία του 1990 είναι τα νεότερα αυτή τη στιγμή πλοία που διαθέτει ο στόλος.

Πλοία 30-35 ετών που έχουν ένα προσδόκιμο ζωής άλλα περίπου 15 χρόνια. Οι προτάσεις που αναλύονται κι επικρατούν μέχρι τώρα έχουν επιστρέψει στο κονδύλι που είχε υπολογιστεί αρχικά. Στόχος ωστόσο είναι το ταχύτερο δυνατό να ξεκινήσουν οι τεχνικές παρεμβάσεις στις ΜΕΚΟ διότι αυτές προέχουν για να παραμείνουν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για οτιδήποτε απαιτηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό.

Οι προτάσεις του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου είναι να υπάρξει η μελλοντική υπέρβαση και η πλήρης «ανακαίνιση» του στόλου, με την σταδιακή προσθήκη νέων μονάδων επιφανείας κι όχι μόνο. Ακόμη και μεταχειρισμένες μονάδες που έχουν υποστεί στην ώρα τους τον Εκσυγχρονισμό Μέσης Ζωής βρίσκονται πάντα στο «στόχαστρο» του ναυτικού Επιτελείου, με την προϋπόθεση πάντα να πληρούν τις επιχειρησιακές απαιτήσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

The post Στόλος, Πολεμικό Ναυτικό: Η ανανέωση είναι project που θα συνεχιστεί… first appeared on Defence-point.gr.

Ρεπορτάζ -Πηγή: dpoint Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας