Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα
Πλάνα Απεριόριστης Shared  Φιλοξενίας

 

50off

50% ΕΚΠΤΩΣΗ !!!
Unlimited One Ετήσιο Κόστος €10.94 - €21.89
Unlimited Gold Ετήσιο Κόστος €24.44 - €48.89

Data Center Από τον Ηγέτη PhoenixNAP
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Ετήσια Πλάνα Shared Φιλοξενίας
Αγόρα Απεριόριστης  Φιλοξενίας!

ΣΥΡΙΖΑ: Αίτημα των μελών της Προανακριτικής για τη Νοvartis να κατατεθεί στη Βουλή η αγωγή του Δημοσίου κατά της εταιρείας

ΣΥΡΙΖΑ: Αίτημα των μελών της Προανακριτικής για τη Νοvartis να κατατεθεί στη Βουλή η αγωγή του Δημοσίου κατά της εταιρείας

Να κατατεθεί στη Βουλή η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της εταιρείας Νovartis ζητούν, με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, Θ. Ξανθόπουλος, Σ. Λάππας, Γ. Ραγκούσης, Δ. Αυγέρη και Γ. Γκιόλας.

Όπως τονίζουν, «οι πρόσφατες ιδιαίτερα σημαντικές δικαστικές εξελίξεις με την έκδοση αμετάκλητου βουλεύματος από το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, επιβεβαίωσαν με τον πιο επίσημο και θεσμικό τρόπο ότι το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και καλώς ερευνήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές.

Η παντελής κατάρρευση του αφηγήματος της δήθεν σκευωρίας, άφησε πλήρως εκτεθειμένη την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όσους μαζί της επιχείρησαν να εργαλειοποιήσουν τη Δικαιοσύνη και να συγκαλύψουν το δεδομένο και ομολογημένο σκάνδαλο Novartis. Παράλληλα, τίθεται πλέον μετ’ επιτάσεως και το θέμα της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος με την διεκδίκηση αποζημίωσης εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου για την ζημία που υπέστη από τις παράνομες πράξεις δωροδοκίας της Νοvartis στην Ελλάδα».

Πριν λίγες μέρες, στις 17 Ιουνίου 2022, ο υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης κατά της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis Hellas, λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη από τις παράνομες πρακτικές της στην Ελλάδα για το ποσό των 214 εκατομμυρίων ευρώ, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η αγωγή αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο τις πράξεις των γιατρών που υπερσυνταγογράφησαν τα φάρμακα της εταιρείας αυτής.

Ο κ. Πλεύρης δεν είπε λέξη για την ουσία του σκανδάλου, που είναι οι υπερτιμολογήσεις και δωροδοκίες κρατικών και κυβερνητικών αξιωματούχων προκειμένου να κυκλοφορήσουν, με υπουργικές αποφάσεις, νέα φάρμακα της εταιρείας Novartis.

Το θέμα της δωροδοκίες Ελλήνων κρατικών και κυβερνητικών αξιωματούχων αποτυπώθηκε στον συμβιβασμό της Novartis με το αμερικανικό Δημόσιο και τη Συμφωνία Αναστολής Δίωξης της εκεί, όπου ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ αυτό ακριβώς, αποδεχόμενη να καταβάλει στις αμερικανικές αρχές 345 κ. δολ. ως αποζημίωση.

Άλλωστε, και το ΝΣΚ στην ομόφωνη γνωμοδότησή του τον Δεκέμβριο του 2020, με την οποία δίδει σαφείς οδηγίες στο ελληνικό δημόσιο να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε μια σειρά από δικαστικές, εξωδικαστικές και διοικητικές ενέργειες για να προασπίσει τα συμφέροντά του, επισημαίνει ότι  οι αγωγές που πρέπει να ασκήσει το Ελληνικό Δημόσιο και οι Οργανισμοί του (ΝΠΔΔ) θα στηριχθούν βασικά στο περιεχόμενο και τα ομολογημένα πραγματικά περιστατικά που περιλαμβάνονται στην από 25/6/2020 Συμφωνία Αναστολής Δίωξης της Novartis  στις ΗΠΑ.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι περίπου έναν μήνα πριν την ανακοίνωση για κατάθεση της αγωγής, δηλαδή πολύ πριν γίνουν γνωστές οι απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, ο υπουργός Υγείας με απόφασή του (10-5-2022), είχε ορίσει ειδική επιτροπή για να διαπραγματευτεί εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς του Δημοσίου με την εταιρεία Novartis!

Οι βουλευτές ζητούν την κατάθεση της αγωγής, τονίζοντας ότι αυτή έχει άμεση σχέση με την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και οι πολίτες έχουν δικαιολογημένο ενδιαφέρον ενημέρωσης για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα διαφάνειας του δημόσιου βίου και οφείλουν να πληροφορηθούν τόσο τα πραγματικά περιστατικά που περιλαμβάνονται στην ως άνω αγωγή, όσο και τη νομική βάση στην οποία στηρίζεται το αίτημα και το ύψος της αιτούμενης αποζημίωσης.

Ρεπορτάζ -Πηγή: Σύνδεσμος

Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα   Πλάνα Απεριόριστης SSD Cloud Server Φιλοξενίας  

Cloud-15


Έκπτωση 15%

Personal Unlimited Cloud SSD €9.58
Business Unlimited Cloud SSD €11.58
Pro Unlimited Cloud SSD €13.58


Απόκτησε τον Δικό Σου Απεριόριστο SSD Cloud Server

USA SSD Data Center - Δωρεάν cPanel & SSL
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Πλάνα Cloud Server
Απόκτησε Tον Τώρα !

Άλλα Τελευταία Άρθρα ΚατηγορίαςΠαλαιότερα Άρθρα