Τα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας βοηθούν τους δημότες στα self tests

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, 14:19

Οι κάτοικοι της Αθήνας που προμηθεύονται ατομικό self test από το φαρμακείο έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται κατόπιν ραντεβού στα Δημοτικά Ιατρεία, προκειμένου να τους γίνεται επίδειξη χρήσης του test από το προσωπικό τους.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, η διαδικασία έχει αποκλειστικά εκπαιδευτικό χαρακτήρα, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες στην πορεία να διενεργούν με ευκολία και ασφάλεια τα self tests για τους ίδιους ή τα μέλη της οικογένειάς τους. Ωστόσο, σημειώνεται, σε περιπτώσεις που πολίτες αδυνατούν να κάνουν μόνοι τους το self test, π.χ. ηλικιωμένοι ή με χρόνιες νόσους, το προσωπικό των Δημοτικών Ιατρείων αναλαμβάνει και τη διενέργεια του test.

Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται κατόπιν ραντεβού στο 1ο Πολυδύναμο Κέντρο-Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο, στο 2ο Πολυδύναμο Κέντρο-Νέος Κόσμος, στο 3ο Δημοτικό Ιατρείο-Πετράλωνα, στο 4ο Δημοτικό Ιατρείο-Κολωνός και στο 6ο Πολυδύναμο Κέντρο-Κυψέλη.

Επίσης, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος του test, παρέχεται η δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης σ’ ό,τι αφορά την ανάρτησή του στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2108839151 (09:00-18:00.).

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, 14:23

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας