Τη Δευτέρα η συνάντηση Γκουτέρες με Αναστασιάδη- Τατάρ

Τη Δευτέρα η συνάντηση Γκουτέρες με Αναστασιάδη- Τατάρ

Τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη συναντά τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ Ερσίν Τατάρ ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο γεύματος που θα παραχωρήσει στους ηγέτες ο κ. Γκουτέρες.

Το γεύμα (ώρα Νέας Υόρκης) πραγματοποιείται με στόχο την εξεύρεση κοινού εδάφους για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε συνέντευξη Τύπου κατά την άφιξή του στην Νέα Υόρκη για τη ΓΣ των ΗΕ δήλωσε πως η αισιοδοξία του ως προς την επίτευξη του στόχου είναι περιορισμένη, λόγω των ακραίων θέσεων τις οποίες η Τουρκία και κατ΄ επέκταση ο κ.Τατάρ εκφράζουν.

Στη γωνία η Κυπριακή Δημοκρατία

Εξάλλου σε δήλωση μετά την συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα στις 22 Σεπτεμβρίου ανέφερε πως παρέθεσε στον ΓΓ τις απόψεις και θέσεις του και πώς θα μπορούσε να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος χωρίς προαπαιτούμενα. Ανέφερε ότι με τον ΓΓ συμφώνησε πως αυτές τις θέσεις θα τις αναπτύξει και κατά το γεύμα τη Δευτέρα με τον Τ/κ ηγέτη.

Κυπριακό: Ελιγμός με συνομοσπονδία

Μλώντας το βράδυ της Παρασκευής κατά το δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε πει ότι δεν θα υποκύψουμε στις οποιεσδήποτε πιέσεις, ούτε στους οποιουσδήποτε εκβιασμούς στο Κυπριακό, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα παρεκκλίνει από αρχές και αξίες και δεν θα αποδεχθεί την όποια λύση δεν θα προσφέρει λειτουργικότητα, βιωσιμότητα και ιδιαίτερα ανεξαρτησία.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια γεύματος που είχε παραθέσει στους Μονίμους Αντιπροσώπους των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις στο Κυπριακό, και προέβη σε εκτενή αναφορά για τις προτάσεις και πρωτοβουλίες του προς άρση του αδιεξόδου με στόχο την εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του κυπριακού προβλήματος.

Πηγή: ΚΥΠΕΡεπορτάζ : Armyvoice News Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας