Το Πόθεν Εσχες Μητσοτάκη σε νέες γαλλικές περιπέτειες

Το Πόθεν Εσχες Μητσοτάκη σε νέες γαλλικές περιπέτειες

Τα νέα στοιχεία απο το Documento που αφορούν το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους, εκθέτουν ακόμα περισσότερο και τον πρωθυπουργό, και τους θεσμούς στην Ελλάδα.

Πουθενά στην Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή τέτοια συμπεριφορά. Φυσικά αν άλλος αρχηγός είχε κάνει το 1% των όσων μαθαίνουμε τώρα, θα είχε οργανωθεί ολοκληρωτική επίθεση από την ΝΔ. Κι όμως τώρα μοιάζει σαν να σωπαίνουν οι πάντες.

Το ερώτημα είναι ένα και σαφές: Υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν δηλωθεί, όπως ορίζει ο νόμος, επί σειρά ετών από το πρωθυπουργικό ζεύγος; Και επιπλέον οφείλουν οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν το όλο θέμα;

Η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα Documento χαρακτηρίζοντας ψευδή και ανήθικα τα δημοσιεύματα που αφορούν την ιδια και τον σύζυγο της.

Το Documento επιμένει οτι τα έγγραφα που αποκάλυψε , δείχνουν πως η κ. Γκραμπόφσκι εξακολουθούσε μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου του 2020 να κατέχει το 95% των μετοχών της SCI Personal Ventures ενώ στο πόθεν έσχες του ζεύγους Μητσοτάκη το 2017 (φορολογικό έτος 2016) η κ. Γκραμπόφσκι εμφανίζεται να έχει μεταβιβάσει δωρεάν τις επίμαχες μετοχές.

Με βάση τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, προκύπτει ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού ενώ φέρεται να είχε μεταβιβάσει τις μετοχές της εταιρείας της στη Γαλλία στον ετεροθαλή αδελφό της, αυτό δεν είχε συμβεί γιατί υπήρχαν πράξεις μέχρι το 2020.

Αυτή τη φορά όμως ο πρωθυπουργός έδωσε στη δημοσιότητα το ιδιωτικό συμφωνητικό των δύο αδελφών, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο το αμφισβητεί , έμμεσα λέει ότι είναι διάτρητο.

Ο λόγος είναι ότι το συμφωνητικό, μεταβίβασης του 2016 μεταξύ μελών της πρωθυπουργικής οικογένειας, δεν συνοδεύεται από επίσημα έγγραφα αρμοδίων Αρχών, πράγμα που «αποτελεί περισσότερο ένδειξη πανικού παρά απόδειξη νομιμότητας ή έστω νομιμοφάνειας».

Είναι βέβαιο ότι το θέμα αυτό θα μας απασχολεί για πολύ καιρό. Σημειωτέον ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας , που φέρεται απολύτως σίγουρος ότι υπάρχει ζήτημα, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι περιμένει τον πρωθυπουργό στη βουλή για να αναφερθεί στο θέμα αυτό «πρόσωπο με πρόσωπο» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην τελευταία του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

“Εδώ και 15 ημέρες καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τις ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες που καταθέτει εδώ και 4 χρόνια. Αντί απαντήσεων όμως προσπάθησε με ψεύδη να συσκοτίσει την υπόθεση κάνοντας τα πράγματα χειρότερα.

Τρεις φορές τις τελευταίες εβδομάδες φέρεται να είπε ψέματα για να διαψευστεί αργότερα από επίσημα έγγραφα των γαλλικών και ελληνικών Αρχών. Τελευταία του προσπάθεια ήταν η δημοσιοποίηση, μέσω του γραφείου Τύπου του ΠΘ, ενός ιδιωτικού συμφωνητικού χωρίς αυτό να συνοδεύεται από επίσημα έγγραφα.

Και αυτή η προσπάθεια όμως δείχνει να καταρρίπτεται σήμερα και μάλιστα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Σύμφωνα με όσα φέρνει στο φως η εφημερίδα Documento η σύζυγος του πρωθυπουργού κατέθεσε στις ελληνικές Αρχές το 2018, δύο χρόνια μετά την υποτιθέμενη μεταβίβαση, έγγραφο των γαλλικών Αρχών σύμφωνα με το οποίο είναι η νόμιμη εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από απειλές και ύβρεις. Συνελήφθη διπλά ψευδόμενος. Και σε ό,τι αφορά την ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, γεγονός που συνιστά ποινικό αδίκημα, και σε όσα ανέφερε για να το δικαιολογήσει.

Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, το ερώτημα που προφανώς δεν απευθύνεται μόνο προς την εκτελεστική εξουσία:
Είναι σε αυτό το τόπο όλοι οι πολίτες ίσοι απέναντι στο νόμο ή οι νόμοι και η δικαιοσύνη αφορούν όλους εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και την οικογένειά του;

Η απάντηση στο ερώτημα δεν αφορά τη τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση. Δεν είναι ζήτημα πολιτικό, είναι ζήτημα δημοκρατίας, ισονομίας και δικαιοσύνης. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ένας πρωθυπουργός που παρανόμησε και απαντά με επαναλαμβανόμενα ψέματα και χωρίς επαρκείς εξηγήσεις προς την κοινή γνώμη και τη δικαιοσύνη. Στην Ελλάδα;

Πηγή: omegapress.grΡεπορτάζ : Armyvoice News Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας