Τρεις φρεγάτες Belh@ra και τρεις κορβέτες GoWind, η νέα Γαλλική πρόταση;

Τρεις φρεγάτες Belh@ra και τρεις κορβέτες GoWind, η νέα Γαλλική πρόταση;

Οι έντονη κινητικότητα που υπάρχει τα τελευταία 24ωρα για το Πολεμικό Ναυτικό, μετά και τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στη Βουλή που αφορούν την απόκτηση των νέων φρεγατών, έχουν πυροδοτήσει νέα σενάρια τα οποία έχουν να κάνουν με τη «ναυμαχία» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ανάμεσα στους μνηστήρες, αλλά και μια «ασυναγώνιστη» πρόταση που έρχεται… Από το Παρίσι. Πάντως στο Πολεμικό Ναυτικό δεν επικρατεί χαρά κι αυτό δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τα Γαλλικά πλοία, τα οποία στις αξιολογήσεις έχουν ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ.
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Πολλές φορές στο παρελθόν το Ναυτικό έφτανε στην πηγή μετά από δαιδαλώδεις και πολύχρονες διαπραγματεύσεις αλλά νερό δεν ήπιε. Αυτό ακριβώς έχει υποχρεώσει το ναυτικό Επιτελείο να κρατά μικρό καλάθι καθώς μπορεί η επιχειρησιακή αξιολόγηση που έχει γίνει στα πλοία που προτείνουν οι «μνηστήρες», αλλά από την άλλη πλευρά οι πολιτικές πιέσεις που έχουν ασκηθεί στην κυβέρνηση φρέναραν κατά πολύ την διαδικασία για την απόφαση επιλογής των τεσσάρων φρεγατών.

Εφόσον τελικά υπάρξει η συμφωνία σε επίπεδο κορυφής, ο πρωθυπουργός θα επιβεβαιώσει την βούληση που είχε εκφράσει σε ομιλίες του στην ΔΕΘ και τη Βουλή, περί ενός αξιόπιστου και πολύ καλού πολεμικού πλοίου για το μέλλον του στόλου. Και αυτό το επιβεβαιώνει η βαθμολογία «αριστούχου» που είχε δώσει το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο στις φρεγάτες Bell@ra.

Η έκθεση στο Λούβρο και ο υψηλός συμβολισμός

Στο επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι (κατά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ) και η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, δεν αποκλείεται να φέρει αυτές τις νέες εξελίξεις και μάλιστα θα πρόκειται για μια συμφωνία σε επίπεδο κορυφής. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

The post Τρεις φρεγάτες Belh@ra και τρεις κορβέτες GoWind, η νέα Γαλλική πρόταση; first appeared on Defence-point.gr.

Ρεπορτάζ -Πηγή: newsroom Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας