ΥΕΘΑ: Το ΓΕΣ σχεδιάζει την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Στρατού Ξηράς

Δεν υφίσταται επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο – σύμφωνα με την υφιστάμενη διαδικασία – Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα (ΓΑΣ/Ε) προς το ΥΕΘΑ και το ΓΕΣ, αναφορικά με την απόσυρση τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης τύπου Μ2Α2 “BRADLEY”, αμφίβιων οχημάτων μάχης (AAVs) και ρυμουλκούμενων πυροβόλων Μ777 ‘‘Howitzer”” από τον αμερικανικό στρατό, προς εκδήλωση ενδιαφέροντός μας.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της Ελληνικής, Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος,. Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας, με θέματα «Καθυστέρηση παραλαβής των ‘‘Μ1117”, ‘‘Bradley M2A2” και‘‘AAV7”» και «Προμήθεια ρυμουλκούμενων πυροβόλων ‘‘Μ777Α2”».

Σε κάθε περίπτωση, το ΓΕΣ σχεδιάζει την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Στρατού Ξηράς, και για το σκοπό αυτό, εξετάζει και αξιολογεί διεξοδικά οποιαδήποτε λύση εξυπηρετεί το σχεδιασμό αυτό, συνεκτιμώντας τις εκάστοτε επιχειρησιακές και οικονομικές συνθήκες.

Όσον αφορά στην προμήθεια έως 1200 τεθωρακισμένων τροχοφόρων οχημάτων αναγνώρισης Μ1117, οι διαδικασίες που προβλέπονται κατά την κείμενη νομοθεσία έχουν ολοκληρωθεί και εξελίσσεται προοδευτικά η επιθεώρηση των οχημάτων, η οποία θα περατωθεί στο απαιτούμενο στάδιο, κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας