Φρεγάτες: Ο Μητσοτάκης στο Παρίσι – Υπ’ ατμόν και ο ΥΕΘΑ

Φρεγάτες: Ο Μητσοτάκης στο Παρίσι – Υπ’ ατμόν και ο ΥΕΘΑ

Φρεγάτες: Ο Μητσοτάκης στο Παρίσι – Υπ’ ατμόν και ο ΥΕΘΑ – Εφόσον καταλήξουν σε συμφωνία για τις Belharra, η ανακοίνωση ενδέχεται να γίνει έως την Τρίτη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί από τις ΗΠΑ αύριο Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, ενώ δεν αποκλείεται στην γαλλική πρωτεύουσα να μεταβεί και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παναγιωτόπουλος φαίνεται να έχει εισήγηση από το Πολεμικό Ναυτικό για τις γαλλικές φρεγάτες Belharra, ώστε εάν υπάρξει θετικό κλίμα στην συνάντηση Μητσοτάκη Μακρόν, να προχωρήσει άμεσα σε συνάντηση με την γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί και να γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Στις 20:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα εγκαινιάσουν από κοινού την έκθεση Paris – Athènes, Naissance de la Grèce moderne 1675 ‐ 1919 (Παρίσι – Αθήνα, η Γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας 1675 – 1919), στο Λούβρο.

Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα έχουν δείπνο εργασίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων, οπότε και θα συζητηθεί το θέμα των φρεγατών.

Γαλλικές φρεγάτες Belharra: Σύσκεψη στο Πολεμικό Ναυτικό

Εφόσον βρεθεί κοινός τόπος, ορισμένοι θέλουν να γίνονται ανακοινώσεις για την προμήθεια γαλλικών φρεγατών Belharra από το Πολεμικό Ναυτικό ακόμα και την Τρίτη…

Το ζήτημα εξαρτάται και από τις διαπραγματεύσεις που κάνει ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας για την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, οι οποίες δεν είναι και ιδιαίτερα εύκολες. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η Ελλάδα επαναλαμβάνει την πρόθεσή της να προμηθευτεί F-35 και οι ΗΠΑ από την πλευρά τους  δεν θα επιμείνουν στη δική τους πρόταση για το Πολεμικό Ναυτικό, αφήνοντας χώρο για την προμήθεια γαλλικών φρεγατών.

Πάντως ένα είναι σίγουρο. Όλες αυτές οι πληροφορίες ακούγονται στο παρασκήνιο και θα πρέπει να αξιολογούνται ανάλογα, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση ή ανακοίνωση.Ρεπορτάζ : Armyvoice News Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας