«Χειροφίλημα» Ερντογάν σε Μπάιντεν: η ΦΩΤΟ κάνει το γύρο του κόσμου

«Χειροφίλημα» Ερντογάν σε Μπάιντεν: η ΦΩΤΟ κάνει το γύρο του κόσμου

«Χειροφίλημα» Ταγίπ Ερντογάν σε Τζο Μπάιντεν: η ΦΩΤΟ κάνει το γύρο του κόσμου – Τι πραγματικά συνέβη ανάμεσα στους δυο ηγέτες

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρέθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν κατά την είσοδο του πρώτου στην αίθουσα όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, και ενόψει της μεταξύ τους συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνόδου.

Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τον χαιρετισμό των δύο ηγετών, καταγράφοντας, μεταξύ άλλων και ένα περίεργο στιγμιότυπο στο οποίο μοιάζει ο πρόεδρος της Τουρκίας να κάνει κίνηση για να… φιλήσει το χέρι του Αμερικανού προέδρου.

Υπενθυμίζεται πως η χειραψία είναι απαγορευμένη τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Υπήρξε λοιπόν κάτι σαν το γνωστό άγγιγμα της γροθιάς μεταξύ των δύο ηγετών, το οποίο όμως κατέληξε να μοιάζει με χειροφίλημα από τον Ερντογάν.

Μπάιντεν και Ερντογάν θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, μετά από την ολοκλήρωση της συνόδου – και αφού ο Ερντογάν θα έχει συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Ερντογάν έχει προαναγγείλει ότι θα θέσει στον πρόεδρο Μπάιντεν το ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, ωστόσο , σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος του ΝΑΤΟ, φρόντισε να «υπενθυμίσει» την σημαντική εμπλοκή της χώρας του στις νατοϊκές επιχειρήσεις και να «διαφημίσει» την αξία της Τουρκίας ως νατοϊκού συμμάχου.

Από τη δική του πλευρά ο Τζο Μπάιντεν έχει προαναγγείλει αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας.Ρεπορτάζ : Armyvoice News Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας