2,738 επιπλέον οχήματα JLTV για τον Στρατό των ΗΠΑ

Όπως ανακοίνωσε η Oshkosh Defense, υποδιεύθυνση του ομίλου οχημάτων Oshkosh Corporation, ο Στρατός των ΗΠΑ έθεσε τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγγελία για οχήματα JLTV μέχρι σήμερα με ένα συμβόλαιο αξίας 911 εκατομμυρίων δολαρίων:

Η Oshkosh Defense αναζητά πελάτες στην Ευρώπη για το JLTV

“Τα οχήματα γενικής χρήσης JLTV της Oshkosh Defense θα παραδοθούν στον Στρατό, στο Ναυτικό, στους Πεζοναύτες και στην Αεροπορία των ΗΠΑ καθώς και σε έναν αριθμό συμμάχων των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και εκτός αυτού. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγγελία οχημάτων Oshkosh Defense JLTV, αξίας 911 εκατομμυρίων”, αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου. Σύμφωνα με την εταιρεία, η παραγγελία αφορά σε 2,738 οχήματα JLTV 4×4, 1,001 ρυμουλκούμενα τρέιλερ και σχετικές συλλογές υποστήριξης. Από τα οχήματα της μεγάλης αυτής παραγγελίας, τα 59 προορίζονται για συμμάχους των ΗΠΑ εντός και εκτός ΝΑΤΟ (Λιθουανία, Σκόπια και Βραζιλία).

Το Διακλαδικό Ελαφρύ Τακτικό Όχημα (Joint Light Tactical Vehicle – JLTV) της Oshkosh Defense σχεδιάστηκε με γνώμονα τις σύγχρονες απειλές του πεδίου της μάχης και επελέγη από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ ως αντικαταστάτης του HMMWV συνδυάζοντας προστασία θώρακος, ικανότητα κίνησης εκτός δρόμου, διασύνδεση με ηλεκτρονικά δίκτυα και ισχύ πυρός σε διάφορους συνδυασμούς για να ακολουθεί τους σχηματισμούς ελιγμού.

Πόσο θα κοστίσουν στο Βέλγιο τα 322 οχήματα JLTV που παρήγγειλε;

Το HMMWV, που άρχισε να αντικαθιστά το όχημα παντοδαπούς εδάφους Μ151 της εποχής του πολέμου του Βιετνάμ, υπηρετεί στον Στρατό των ΗΠΑ από το 1985 προσφέροντας πολλά αλλά η υπηρεσία του στο σύγχρονο πεδίο μάχης αποκάλυψε τις αδυναμίες του, ιδίως στον τομέα της προστασίας. Το JLTV προσφέρει μια ισορροπημένη σχεδίαση αποκαθιστώντας τους τομείς της μεταφορικής ικανότητα, της απόδοσης στην οδήγηση σε κάθε έδαφος και στην προστασία υπερτερώντας από τα σύγχρονα οχήματα γενικής χρήσης που υπηρετούν σήμερα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αμερικανικού στρατού

Ως τον Οκτώβριο του 2020, η Oshkosh Defense έχει παραδώσει πάνω από 9,000 οχπήματα από τα 15,000 JLTV που έχει παραγγείλει ο Στρατός των ΗΠΑ.

Τα Σκόπια έχουν επιλέξει την προμήθεια 151+98 στρατιωτικών οχημάτων JLTV

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας