Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα
Πλάνα Απεριόριστης Shared  Φιλοξενίας

 

50off

50% ΕΚΠΤΩΣΗ !!!
Unlimited One Ετήσιο Κόστος €10.94 - €21.89
Unlimited Gold Ετήσιο Κόστος €24.44 - €48.89

Data Center Από τον Ηγέτη PhoenixNAP
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Ετήσια Πλάνα Shared Φιλοξενίας
Αγόρα Απεριόριστης  Φιλοξενίας!

5+1 συμπεράσματα από τη νέα δημοσκόπηση

5+1 συμπεράσματα από τη νέα δημοσκόπηση

του Αντώνη Παπαργύρη

Η νέα δημοσκόπηση της GPO υλοποιήθηκε σε μια περίοδο έντονων κομματικών διεργασιών, ασφυκτικών, πληθωριστικών πιέσεων στην καθημερινή οικονομία και εν μέσω του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο, θέματα τα οποία σηματοδοτούν σε μεγάλο βαθμό την είσοδο του πολιτικού σκηνικού σε μια μακρά προεκλογική περίοδο.

Ενεργειακή ακρίβεια

Επτά στους 10 πολίτες (69,1%) είδαν πολύ και αρκετά μεγάλη αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη τη μεγάλη πίεση που δέχονται οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί, προσπάθησε να παρέμβει εξαγγέλλοντας μια δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των αυξήσεων, την οποία το 46,2% την αξιολογεί θετικά έναντι 50,1% αρνητικά.

Η πλειοψηφία, ωστόσο, σε ποσοστό 66,9% δεν θεωρεί αρκετά τα συγκεκριμένα μέτρα για την κάλυψη των αυξήσεων και επιπλέον το 74% χρεώνει ολιγωρία και καθυστέρηση στη λήψη μέτρων για την ανακούφιση των νοικοκυριών.

Υπεροχή ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, εξακολουθεί, ωστόσο, να υπερέχει της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στην ερώτηση για το ποια κυβέρνηση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύονται οι πολίτες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης η ΝΔ προηγείται με 41,4% έναντι 31,7% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 25,4% του δείγματος δηλώνει αυθόρμητα ότι δεν εμπιστεύεται καμία από τις δύο.

Επίσκεψη στο Λευκό Οίκο

Το ζήτημα που κυριάρχησε ωστόσο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της έρευνας ήταν η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τον Λευκό Οίκο. Το 57,9% των πολιτών κρίνει θετικά τη συνολική παρουσία του Πρωθυπουργού και θεωρεί ότι αυτή μπορεί να συμβάλει στην ουσιαστική ενίσχυση των ελληνικών συμφερόντων στο διεθνές γεωπολιτικό σκηνικό.

Στον αντίποδα το 39,9% πιστεύει ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη είναι περισσότερο εθιμοτυπική και δεν αλλάζει κάτι στον συσχετισμό δυνάμεων, ωστόσο, θετική εικόνα καταγράφεται στο 31,2% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και στο 76,6% αυτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Επιπλέον η αμυντική συμφωνία που υπέγραψε η χώρα με τις ΗΠΑ αντιμετωπίζεται θετικά από το 53,5%, ενώ το 41,9% θεωρεί πως δεν είναι ουσιαστικά ωφέλιμη για τα ελληνικά συμφέροντα. Και σε αυτή την περίπτωση το 29,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ βάζει θετικό πρόσημο στη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Εξωτερική πολιτική και οικονομία

Σταθερό πλεονέκτημα για την κυβέρνηση αποτελεί η σύγκρισή της με την αξιωματική αντιπολίτευση σε μια σειρά θεματικών στις οποίες η ΝΔ καταγράφει σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα όσον αφορά τους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Σε αυτή τη συγκριτική ανάλυση οι καλύτερες επιδόσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται στο ζήτημα της αντιμετώπισης της ανεργίας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, τομέας στον οποίο υπολείπεται με μικρότερη όμως διαφορά από την κυβέρνηση.

Η παρουσία του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αποτιμάται θετικά στο σύνολό της και συνιστά – τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο – μια ευνοϊκή για την κυβέρνηση εξέλιξη έπειτα από αρκετό διάστημα αρνητικών επιδόσεων σε μια σειρά θεμάτων. Αυτό που μένει να φανεί είναι η διάρκεια αυτού του θετικού αντίκτυπου, καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ζητήματα της ακρίβειας θα συνεχίσουν να απασχολούν τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού.

* Ο Αντώνης Παπαργύρης είναι διευθυντής Ερευνών της GPO

Ρεπορτάζ -Πηγή: Σύνδεσμος

Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα   Πλάνα Απεριόριστης SSD Cloud Server Φιλοξενίας  

Cloud-15


Έκπτωση 15%

Personal Unlimited Cloud SSD €9.58
Business Unlimited Cloud SSD €11.58
Pro Unlimited Cloud SSD €13.58


Απόκτησε τον Δικό Σου Απεριόριστο SSD Cloud Server

USA SSD Data Center - Δωρεάν cPanel & SSL
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Πλάνα Cloud Server
Απόκτησε Tον Τώρα !

Άλλα Τελευταία Άρθρα ΚατηγορίαςΠαλαιότερα Άρθρα