Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα
Πλάνα Απεριόριστης Shared  Φιλοξενίας

 

50off

50% ΕΚΠΤΩΣΗ !!!
Unlimited One Ετήσιο Κόστος €10.94 - €21.89
Unlimited Gold Ετήσιο Κόστος €24.44 - €48.89

Data Center Από τον Ηγέτη PhoenixNAP
Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Ετήσια Πλάνα Shared Φιλοξενίας
Αγόρα Απεριόριστης  Φιλοξενίας!

Avax: Η πορεία των γραμμών του Μετρό-Οι βάσεις για κερδοφορία

Avax: Η πορεία των γραμμών του Μετρό-Οι βάσεις για κερδοφορία

Τα θεμέλια για ακόμη πιο ισχυρές επιδόσεις τα επόμενα χρόνια έχει βάλει η Avax σύμφωνα με όσα ανέφερε η διοίκηση του ομίλου στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (23/6).

Ερωτώμενος για τις ανατιμήσεις στα οικοδομικά υλικά, ο διευθύνων σύμβουλος της Avax, Κωνσταντίνος Μιτζάλης, σημείωσε πως τα κυβερνητικά μέτρα που έχουν δρομολογηθεί για τα δημόσια έργα θα μετριάσουν το επιπλέον κόστος των εργολαβιών, σημειώνοντας πως τα μέτρα ελάφρυνσης του κλάδου ήταν αναγκαία πριν αυξηθεί η τιμή των υλικών. Σε ό,τι αφορά τα ιδιωτικά έργα, σύμφωνα με τον CEO της Avax, οι πελάτες συνεργάζονται με στόχο την απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων.

Τόνισε επίσης πως δεν υπάρχουν ελλείψεις, αλλά ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά τα υλικά από το εξωτερικό. Η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε ορισμένα προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία, πρόσθεσε ο κ. Μιτζάλης.

Αναφορικά με τη Γραμμή 4 του Μετρό, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει, ενώ έχει γίνει και η απαραίτητη προετοιμασία των μελετών σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Όπως ανέφερε ο κ. Μιτζάλης, ετοιμάζονται δύο μετροπόντικες από εργοστάσιο της Γερμανίας, οι οποίοι θα βρίσκονται στην Ελλάδα εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. «Ό,τι γίνεται από εμάς, γίνεται εντός χρονοδιαγράμματος», ξεκαθάρισε ο κ. Μιτζάλης, ενώ πρόσθεσε πως θα καλυφθούν στο μέλλον οι όποιες μικρές καθυστερήσεις, τονίζοντας πως ο όμιλος επιταχύνει την έγκριση των μελετών.

Όσο για τη Γραμμή 3, ο διευθύνων σύμβουλος του κατασκευαστικού ομίλου γνωστοποίησε πως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να παραδοθούν οι υπόλοιποι σταθμοί (Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο, Μανιάτικα). Μάλιστα, τόνισε πως πρόκειται για σημαντικό επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες, που προέκυψαν με την επέλαση της πανδημίας. Κι αυτό διότι το έργο ολοκληρώνεται μόλις δύο χρόνια μετά την παράδοση των σταθμών «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» της ίδιας γραμμής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ομίλου, Χρήστος Ιωάννου, επιβεβαίωσε πως το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της Avax «αγγίζει» τα 2,2 δισ. ευρώ, ύστερα και από τη συμβασιοποίηση για τα έργα υποδομών στο Ελληνικό ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ο κ. Ιωάννου ξεκαθάρισε πως ο όμιλος δεν σχεδιάζει μία ενδεχόμενη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ή κάποια έκδοση ομολογιακού δανείου, καθώς η κεφαλαιακή θέση του είναι ισχυρή μετά και από τη συμφωνία πώλησης του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ της Volterra στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Για το ίδιο θέμα, ανέφερε πως η εν λόγω συμφωνία απέφερε στην Avax κεφαλαιακό κέρδος ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως το 2021 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες αυξήθηκε κατά 28% σε 592,2 εκατ. ευρώ έναντι 462,7 εκατ. ευρώ το 2020.

Αριστοτέλης Παππάς

 • Άβαξ
 • ΜΕΤΡΟ
 • Ανεκτέλεστο υπόλοιπο
 • γενική συνέλευση
 • Κωνσταντίνος Μιτζάλης
 • Χρήστος Ιωάννου

  Ρεπορτάζ -Πηγή: Σύνδεσμος

  Ads Εκπωτικό Κουπόνι Προσφοράς Για Όλα Τα   Πλάνα Απεριόριστης SSD Cloud Server Φιλοξενίας  

  Cloud-15


  Έκπτωση 15%

  Personal Unlimited Cloud SSD €9.58
  Business Unlimited Cloud SSD €11.58
  Pro Unlimited Cloud SSD €13.58


  Απόκτησε τον Δικό Σου Απεριόριστο SSD Cloud Server

  USA SSD Data Center - Δωρεάν cPanel & SSL
  Το κουπόνι ισχύει για όλα τα Πλάνα Cloud Server
  Απόκτησε Tον Τώρα !

  Άλλα Τελευταία Άρθρα Κατηγορίας  Παλαιότερα Άρθρα