O «Mπάλλος» εισέβαλε στην πρωτεύουσα

O «Mπάλλος» εισέβαλε στην πρωτεύουσα

Βίντεο – φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης, Χάρης Γκίκας
Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάλλος», με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης και έως το πρωί της Παρασκευής αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της επικράτειας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου καθώς και στα παράκτια της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο πώς κινείται η κακοκαιρία:

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής  ενώ από το απόγευμα της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις προβλέψεις του υποδιοικητή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Μανώλη Ανανδρανιστάκη o οποίος μίλησε στη «Ζούγκλα».

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί της Παρασκευής καθώς και οι περιοχές των κατά τόπους ισχυρών φαινομένων.

O «Mπάλλος»  εισέβαλε στην πρωτεύουσα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν και την Αττική, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. Τα έντονα φαινόμενα στην Αθήνα αναμένεται να συνεχιστούν έως το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για πλημμύρες, κυρίως σε υπόγεια στη Νέα Φιλαδέλφεια, στα Κάτω Πατήσια, στο Περιστέρι, στο Μοσχάτο αλλά και στην Κηφισιά, ενώ δέντρα έχουν πέσει σε πολλές περιοχές.

Νωρίτερα υπήρξε και πρόβλημα με την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, που είχε διακοπεί σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού.

Μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο Λεκανοπέδιο 

Eν τω μεταξύ, με επείγον σήμα της προς του κατοίκους του Λεκανοπεδίου, η υπηρεσία 112 προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, προβλήματα εντοπίζονται επίσης: στην Αλεξάνδρας, στη Λ. Κηφισίας, στη Λ. Ποσειδώνος, στην Αθηνών – Λαμίας (Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη – έξοδος), στην Αθηνών – Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών – είσοδος), στο Μοσχάτο, στη Νέα Ιωνία, στον Νέο Κόσμο και στη Γλυφάδα.

Κλειστή λόγω πλημμύρας είναι η Λεωφόρος Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ το ύψος του νερού έχει αρχίσει να ανεβαίνει στον Κηφισό. Προβλήματα υπήρξαν και στην κίνηση των συρμών του Τραμ.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια πλημμύρισε σχολικό συγκρότημα, το οποίο βρίσκεται στην οδό Εφέσου. Μαθητές έφτιαξαν γέφυρα με θρανία για να βγουν από τις τάξεις.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στη Βουλή. Νερά εισχώρησαν στο περιστύλιο, ενώ έπεσε και κομμάτι από το μάρμαρο στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου.

Βούλωσαν τα φρεάτια στην Κυψέλη

Δείτε βίντεο που έστειλε αναγνώστης από την Κυψέλη, στην οδό Σαντοβίτσης, όπου βούλωσε το φρεάτιο λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Στον παρακάτω χάρτη φαίνονται ενδεικτικά οι συνθήκες που θα επικρατούν στο οδικό δίκτυο της χώρας το απόγευμα της Πέμπτης.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες οι οποίοι κινούνται στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες της «Ζούγκλας»:

Διαβάστε επίσης: Μαθητές έφτιαξαν γέφυρα με θρανία, για να βγουν από πλημμυρισμένες τάξεις στη Νέα Φιλαδέλφεια

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στη Βουλή

Ρεπορτάζ -Πηγή: Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας